Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 11 vuotta vanha

Hevimusikaalin sankari toipuu dubaten

Miekka vaihtui kainalosauvoihin, kun hevimusikaalin keskeisen roolin vetävä Pekko Honkasalo loukkasi jalkansa heti kättelyssä. Nyt roolinsa dubbaava näyttelijä jo naureskelee tapahtuneelle, vaikka onnettomuus juuri h-hetkellä karvas pala olikin.

Pekko Honkasalon hevirevittely vaihtui kainalosauvaköpöttelyksi.
Pekko Honkasalon hevirevittely vaihtui kainalosauvaköpöttelyksi. Kuva: YLE / Kalle Talonen
Avaa Yle-sovelluksessa

Turun kulttuurivuoden 2011 kohokohtiin kuuluvan 1827 Infernal Musicalin ensi-ilta päättyi dramaattisemmin kuin oli tarkoitus.

Väinöä esittävä näyttelijä Pekko Honkasalo loukkasi jalkansa loppuhuipennuksen taistelukohtauksen tiimellyksessä. Kesken taistelun Pekko huomasi polvilumpionsa menneen sijoiltaan, ja näytös oli pantava poikki.

– Näin jälkeenkin päin se tuntuu kuin elokuvalta; valot vilkkuivat villinä ympärillä ja musiikki oli hyvin dramaattinen. Kyllä se meni kuin hidastetussa filmissä, oltiin justiin antamassa demoneille pataan, ja sitten kävi huonosti, muistelee Pekko Honkasalo.

Tarkkaan suunnitellussa kohtauksessa Pekon potkaistessa vastanäyttelijän suuntaan polvilumpio meni sijoiltaan, ja hänen laskiessaan jalan maahan se ei kantanutkaan. Honkasalo havaitsi polvilumpion olevan tuuman verran väärässä paikassa.

Yleisöstä riensi lääkäri hätiin

Muulla ryhmällä kuten yleisölläkin kesti hetken aikaa tajuta, että nyt on tositilanne. Pekon mikrofonikin jäi hetkeksi auki, joten loukkaantuneen sadattelut kantautuivat yleisönkin korviin.

Onnena onnettomuudesta yleisön joukosta löytyi välittömästi apua.

– Siinä ensimmäisen kärsimyksen minuutin aikana suunnilleen eturivistä pomppasi nuori kaveri, joka ilmoitti olevansa lääkäri, itse asiassa ortopedi, että hän pystyy auttamaan asiaa. Kultaisin käsin hän tarttui reiteen ja ilmoitti, että nyt pistetään paikalleen, ja lumpio saatiin kohdilleen ja välitön kipu lakkasi siihen!

Sairaalakäynnin jälkeen varmistui, ettei vamma tarvitse leikkaushoitoa, joten nyt Pekko Honkasalo toipuu turmasta, kulkee kainalosauvoilla – ja esittää osansa lavan reunalta.

– On aika jännittävää sijoittua sinne sivuun, kun on aikaisemmin ollut tapahtumien keskipisteessä. Minulla on nyt "body doublena" eli stunttaamassa ohjaaja-assistentti Matias Tähtinen, joka heiluttaa lavalla miekkaa ja tanssii, ja meikäläinen istuu tai seisoo lavan reunassa laulamassa, ja replikoin myös omat repliikkini, eli meillä on sellainen päälledubattu Väinö!

Pekko Honkasalo kertoo fiilistelevänsä ihan yhtä voimallisesti sivussa kuin lavallakin, vaikka tilanne aluksi hämmensikin. Myös yleisö on suhtautunut hätäratkaisuun myönteisesti.

Pettymys pitkän pietin päätteeksi

Vaikka Pekko osaa jo naureskella tapahtuneelle, ei hän voi kieltää, etteikö loukkaantuminen olisi ollut katkera pettymys pitkän pohjatyön jälkeen.

– On se pettymys! Me olemme harjoitelleet tammikuusta 2010 alkaen, ja varsinkin syksy oli tosi intensiivinen. Ja että nuori ryhmämme pääsee tällaiseen paikkaan kuin Logomon lavalle... Se koko tilanne oli aivan absurdi, että juuri kun kaiken pitäisi alkaa, ja tulla pullon kaulasta kun sampanja konsanaan, niin ei se naurata vieläkään. Mutta kyllä olen tyytyväinen, että saadaan se kuitenkin pyörimään!

Turun palosta poltteensa ammentava hevimusikaali on Turun Nuoren Teatterin suurtuotanto kulttuuripääkaupunkivuoteen. Musikaalissa esiintyy 41 Turun Nuoren Teatterin näyttelijää. Esityksen on ohjannut Juha-Pekka Mikkola ja käsikirjoittanut Mike Pohjola.

Keskeytyneen ensi-illan tilalle järjestetään uusintaesitys sunnuntaina 6. helmikuuta. Ensi-illassa olleet voivat lunastaa lippunsa lisäesitykseen perjantaihin 28.1. mennessä, minkä jälkeen liput menevät myyntiin.

Suosittelemme sinulle