Tarvitset:
4 suurehkoa viipaletta vaaleaa maalaisleipää
oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi
1 munakoiso
2 rkl vehnäjauhoja
suolaa
oliiviöljyä paistamiseen
Tomaattivinaigrette:
2 tomaattia
1 punasipulia
2 rkl punaviinietikkaa
2 rkl oliiviöljyä
sokeria
suolaa
mustapippuria
1 pala briejuustoa (n.200g)
tuoretta basilikaa
salaattisekoitusta
mustapippuria
Tee näin:
Kuumenna uuni 250 asteeseen. Leikkaa briejuusto kahdeksaksi viipaleeksi ja jätä se huoneenlämpöön lämpenemään. Viipaloi munakoiso noin sentin paksuisiksi kiekoiksi. Suolaa munakoisoviipaleet kevyesti ja anna niiden suolautua noin 15 minuuttia. Huuhtele munakoisoviipaleet kylmällä vedellä ja kuivaa hyvin.
Pilko tomaatin liha ja punasipuli pieniksi kuutioiksi ja lisää punaviinietikka sekä oliiviöljy. Mausta suolalla, mustapippurilla sekä ripauksella sokeria. Pese salaatti ja nypi se suupalankokoiseksi. Paahda maalaisleipäviipaleet nopeasti uunissa kullan värisiksi. Raaputa paahdetun leivän pintaa hieman valkosipulin kynnellä ja sivele pinnalle oliiviöljyä.
Jauhota munakoisoviipaleet kevyesti ja paista pannulla kullanruskeiksi oliiviöljyssä. Mausta suolalla.
Kokoa bruschettat laittamalla vuorotellen leivälle siivu munakoisoa, siivu briejuustoa ja basilikan lehti. Nosta leivän viereen pieni keko salaattia ja koristele annos tomaatti vinaigretella sekä mustapippurilla. Ohje on neljälle henkilölle.
Ohje: Maria Jokela