Hyppää sisältöön

Hedelmät tuovat eksotiikkaa elämään

Joitakin vuosia sitten kiivit ja viinirypäleet olivat Suomessa vielä eksoottisia hedelmiä. Nyt ne kuuluvat jo perushedelmiin, mutta muita eksoottisia lajeja virtaa markkinoille jatkuvasti.

Kuva: Päivi Meritähti / Yle

K-citymarket Pori Mikkolan kauppias Jari Puumala kertoo, että Suomen markkinoille saadaan nykyään mitä tahansa maailmalla kasvatetaan. Suomalaisten tietoisuus valikoimasta on kasvanut internetin ja matkailun kautta ja kysynnän myötä myös tarjontaa on kasvatettu.

- Minä otan tuotteita myyntiin tapauskohtaisesti, mutta kaikkea uskallan kokeilla ainakin kerran. Haasteena on saada asiakkaat ostamaan uusia hedelmiä. Suurin kynnys ostamiseen on, että asiakas ei tiedä miten hedelmää käsitellään ja käytetään. Pyrimmekin mahdollisuuksien mukaan esittelemään erikoisia hedelmiä, vihanneksia ja marjoja asiakkaille.

Pomelo seikkailee makean ja karvaan rajoilla

Citymarket Mikkolan valikoimassa pysyvän paikan ovat saavuttaneet viime vuosina hunajameloni, granaattiomena, sharon, ananaskirsikka ja mango. Erityisesti Puumala haluaa nostaa esiin pomelon.

- Se on yksi suosikkihedelmistäni. Pomelo maistuu todella hyvältä ja siinä on sitrushedelmistä kaikkein eniten c-vitamiinia. Pomelo ei ole niin kirpeä kuin greippi, mutta ei niin makea kuin appelsiini. Se on jotain siltä väliltä, mutta enemmän makea kuin karvas.

Kauppias Jari Puumala suosittelee erikoisempiin hedelmiin tutustumista kaikille.

- Erkoishedelmiä kannattaa antaa jo lapsille, jotta maut tulisivat tutuiksi sieltä pienestä pitäen. Maailma muuttuu jatkuvasti. Silloin kun itse olin pieni, niin viinirypäle oli eksoottinen. Tänään vien kotiin hunajamelonia. Siitä lapset pitävät paljon.

Suosittelemme sinulle