Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 12 vuotta vanha

Jaakko tienaa räiskintäpeliä pelaamalla

Rovaniemeläinen Jaakko Hanhivaara pelaa tietokonepelejä puoliammattilaisena. Maailman parhaat pelaajat tekevät vuodessa satojen tuhansien eurojen tilin, Suomessa pelaamisella tulee juuri ja juuri toimeen, Hanhivaara sanoo. Nuori mies on kaksinkertainen euroopan mestari Team Fortress 2 -pelissä.

Team Fortress 2
Team Fortress 2 -peli. Kuva: imgur.com
Avaa Yle-sovelluksessa

Hanhivaara on pelannut samaa peliä yli kolme vuotta.

- Pelaaminen on kivaa ja kun kehittyy, pääsee korkeammalle tasolle. Nyt me ollaan vihdoin ykkösiä, Hanhivaara kertoo eurooppalaisen tiiminsä menestyksestä.

Omien sanojensa mukaan Hanhivaara on semipro. Pelaamisen ohella hän valmistautuu englannin kielen pääsykokeisiin.

- Nykyään menee kolme tuntia arkipäivinä pelaamiseen. Sen lisäksi tiimikavereiden kanssa ircissä käydyt keskustelut on tärkeitä. Tämän pelin erottaa monista muista se, että jokaisen panosta tarvitaan pelin voittamiseen.

Ensimmäisen kerran 21-vuotias Hanhivaara pelasi tietokoneella reilut kymmenen vuotta sitten. Kun isoveli Tomppa hankki läppärin vuonna 2005, pelaamisesta tuli säännöllisempää.

- Aluksi äiti ja isä eivät olleet niin positiivisia. Nyt viimeisen vuoden aikana olen kertonut, että olen oikeasti aika hyvä ja nykyään ne tykkäävät, että mulla on joku kiinnostuksen kohde. Varsinkin äiti tykkää.

Etelä-Koreassa pelaajat rokkistaroja

Jaakko Hanhivaaran mukaan hänen tienestejään ei voi verrata maailman parhaiden pelaajien palkkioihin.

- Puhutaan ihan rokkistara-palkkioista. Etelä-Koreassa pelaaminen on mainstreamiä ja sitä näytetään televisiossa joka päivä. Siellä parhaimmat pelaajat voivat saada 400 000 dollaria vuodessa.

Hanhivaara on yksi harvoista, jotka tulevat toimeen pelaamisella. Suomessa palkintorahoja saavat hänen mukaansa säännöllisesti kolmesta neljään suomalaista.

- Tässä pelissä suomalaiset on aika hyviä. Huipputasolla pelaa kaksi lähes täysin suomalaista tiimiä.

Hanhivaaran joukkueessa pelaavat jäsenet Ruotsista, Tanskasta, Puolasta, Liettuasta, Irlannista ja Englannista. Manageri on puolestaan belgialainen. Kansainvälinen tiimi treenaa Team Fortress 2 -peliä kotikoneillaan, mutta kahden viikon kuluttua he kisaavat suuressa pelitapahtumassa Helsingissä.

- Talvi Assemblyssä pelataan kisapäivän aikana kymmenisen tuntia. Voittoa lähdetään hakemaan.

Suosittelemme