Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 11 vuotta vanha

Nicholas Nickleby seikkailee Joensuussa

Joensuun kaupunginteatterin kevään ensimmäinen ensi-ilta on Charles Dickensin Nicholas Nicklebyn elämä ja seikkailut. Näytelmä on värikylläinen ja humoristinen 1830-luvun Englantiin sijoittuva melodraama.

Kolme miestä näyttämöllä
Perttu Leinonen, Mikkomarkus Ahtiainen ja Arto Heikkilä Kuva: Jyri Pietarinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Näytelmä kertoo Nicklebyn perheestä, joka joutuu talousahdinkoon kun perheen isä kuolee äkillisesti. Lontoossa asuva Ralph-setä, kitsas koronkiskuri, lupautuu auttamaan perhettä, mutta ei pyyteettömästi.

Nicholas Nicklebyn elämä ja seikkailut on värikylläinen ja humoristinen 1830-luvun Englantiin sijoittuva melodraama, joka sykkii jännitystä, juonittelua ja romantiikkaa.

Näytelmä saa ensi-iltansa Joensuun kaupunginteatterin suurella näyttämöllä 12.2.2011. Näytelmä on uuden teatterinjohtajan Tero Heinämäen esikoisohjaus Joensuun Kaupunginteatteriin.

Lavastus- ja pukusuunnitelusta vastaa niin ikään kaupunginteatterin uusi työntekijä, skenografi Jyrki Pylväs. Pääosassa Nicholas Nicklebynä nähdään Mikkomarkus Ahtianen.

Näytelmän kirjoittaja, Charles Dickens (7.2.1812 – 9.6.1870) on tunnetuin Englannin viktoriaanisen kauden kirjailijoista. Hän oli aikansa tuotteliaimpia viihdekirjailijoita.

Suosittelemme