Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 11 vuotta vanha

Sarkozy: Vallitseva maahanmuuttajapolitiikka epäonnistunut

Ranskan presidentti Nicolas Sarkozy on liittynyt kasvavaan maailman johtajien joukkoon julistaessaan monikulttuurisuuden ajatuksen ja vallitsevan maahanmuuttajapolitiikan epäonnistuneeksi. Ranskaan tulijoiden on presidentin mukaan sopeuduttava maan tapoihin ja kulttuuriin, ei toisinpäin.

Nicolas Sarkozy
Kuva: REUTERS
Avaa Yle-sovelluksessa

Sarkozylta kysyttiin televisiohaastattelussa torstaina monikulttuurisuutta edistävästä maahanmuuttajapolitiikasta, jossa valtiot suhtautuvat myönteisesti ja vaalien erillisiin kulttuurisiin ja uskonnollisiin maahanmuuttajaryhmiin.

Ranskan presidentti piti politiikkaa selkeästi epäonnistuneena. Sarkozy totesi, että maahanmuuttajien tulee sulautua osaksi ranskalaista yhteiskuntaa ja hyväksyä maan tavat. Jos tulijat eivät hyväksy tätä, he eivät ole tervetulleita Ranskaan. Presidentti ei halua Ranskasta yhteiskuntaa, jossa väestöryhmät elävät erillään toisistaan, vaikka toisten erilaisuutta pitääkin kunnioittaa.

- Olemme kiinnittäneet liian paljon huomiota maahan saapuvan ihmisen identiteettiin ja liian vähän huomiota vastaanottavan maan tapoihin ja kulttuuriin.

Sarkozy painotti, että Ranska ei voi hyväksyä muutoksia maan elämäntapaan, kuten miesten ja naisten tasa-arvoon ja tyttöjen koulunkäyntiin.

Aikaisemmin Britannian pääministeri David Cameron ja Saksan liittokansleri Angela Merkel ovat todenneet, ettei vallitseva politiikka ole onnistunut integroimaan maahanmuuttajia osaksi yhteiskuntaa. Myös Australian ja Espanjan entiset pääministerit ovat todenneet julkisesti saman asian.

Suosittelemme sinulle