Imatralaisen Leipomo Toivosen, Saimaan ammattikorkeakoulun opiskelijoiden ja Karjalan keittiömestareiden yhteistyönä leipoma rinkeli oli nähtävillä kävelykadulla Imatran keskustassa. Rinkeliä myytiin paloina kaikille halukkaille, ja sen tuotto lahjoitettiin hyväntekeväisyyteen nuorisopsykiatrian yksikölle Etelä-Karjalan keskussairaalaan.
Paikallisen leipomon uuniin mahtuneella parimetrisellä rinkelillä oli painoa lähes 15 kiloa.
Oikea rinkeli vaatii hyvät mausteet ja kunnon vaivaamisen
Viipurinrinkelin historia ulottuu 1300-luvun munkkiyhteisöön. Niin sanottu harmaa munkkiveljeskunta toi rinkelit Viipuriin, josta leivonnainen levisi tavallisen kansan pariin.
Perinnetiedon mukaan herkku maistui myös paremmalle väelle, rinkeliä tiedetään tarjotun niin Turun Akatemian vihkiäisissä vuonna 1649 sekä tsaari Aleksanteri III:n hovissa.
Viipurista rinkelintekotaidot siirtyivät nykyisin Lappeenrantaan kuuluvaan Lappeen pitäjään. Nykyisin oikeita viipurinrinkeleitä löytää parhaiten markkinoilta.
Rinkelin maku tulee monipuolisesta maustesekoituksesta ja kunnon vaivaamisesta ja kohottamisesta.
Karjalan keittiömestarien isännöimmille talvipäiville osallistuu 130 alan ammattilaista eripuolilta Suomea.