Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 12 vuotta vanha

Suomalaismuusikot kisaavat Pohjoismaiden neuvoston musiikkipalkinnosta

Arvostetusta Pohjoismaiden neuvoston musiikkipalkinnosta 2011 kilpailee 12 muusikkoa. Suomesta ehdokkaita on kaksi, jazzmuusikot Juhani Aaltonen ja Mikko Innanen.

Mikko Innanen ja Juhani Aaltonen
Saksofonistit Mikko Innanen (vas.) ja Juhani Aaltonen ovat ehdolla Pohjoismaiden neuvoston musiikkipalkinnon saajiksi. Kuva: Maarit Kytöharju
Avaa Yle-sovelluksessa

Pohjoismaiden neuvoston musiikkipalkinto jaetaan vuosittain, mutta sen teema vaihtelee. Tänä vuonna palkinnon saajana tulee olemaan instrumentalisti tai vokalisti, jonka improvisointi on uudistanut tärkeällä tavalla musiikkia sekä musiikillisen ilmaisun muotoa, sointia ja kokonaisuutta. Ehdokkaan tulee myös olla herättänyt viime vuonna huomiota pohjoismaisessa tai kansainvälisessä musiikkikentässä.

Molemmat suomalaisehdokkaat ovat arvostettuja saksofonisteja. Pitkän uran tehnyt Juhani Aaltonen (s. 1935) on merkittävä suomalaisen jazzin kehittäjä, ja keskeinen mm. free jazzin ja improvisaation kentillä.

Mikko Innanen (s. 1978) puolestaan edustaa suomalaisen jazzin nuorta virtuoosisukupolvea. Innanen on levyttänyt yli 15 albumia eri yhtyeidensä kanssa, ja ollut mukana vieläkin useammilla julkaisuilla.

Pohjoismaiden neuvoston musiikkipalkinnon saaja julkistetaan 1. kesäkuuta 2011 ja palkinto ojennetaan voittajalle Kööpenhaminassa marraskuussa pidettävän Pohjoismaiden neuvoston istunnon yhteydessä. Palkinnon suuruus on 350 000 Tanskan kruunua (noin 47 000 euroa).

Suosittelemme sinulle