Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 11 vuotta vanha

Jönsson ja Björgen sprintin voittoihin

Pirjo Muranen, Aino-Kaisa Saarinen ja Martti Jylhä putosivat välierissä jatkosta Salpausselän kisojen sprinttihiihdoissa. Perinteisen hiihtotavan sprintit voittivat ruotsalainen Emil Jönsson ja norjalainen Marit Björgen.

Marit Björgen kuvassa
Kuva: YLE
Avaa Yle-sovelluksessa

Björgen saavutti jo uransa 45. maailmancupin voiton ja sivuaa saavutuksellaan venäläisen Jelena Välben ennätystä. Björgenillä on mahdollisuudet nousta ohi jo ensi viikolla maailmancupin kauden viimeisissä kilpailuissa.

Sprinttien parhaiten sijoittunut suomalainen oli Martti Jylhä, joka päätyi lopputuloksissa seitsemänneksi. Aino-Kaisa Saarinen oli naisten kilpailussa yhdeksäs.

Miesten sprintissä Lasse Paakkonen, Matias Strandvall, Jesse Väänänen, Sami Jauhojärvi, Niklas Colliander ja Anssi Pentsinen putosivat jatkosta puolivälierissä.

Paakkosen sprintti päättyi dramaattisella tavalla. Paakkonen oli jo päässyt välieriin, mutta suomalaisen kohtaloksi koitui röyhkeä kaistanvaihto.

Paakkosen hylkäyksen syyksi ilmoitettiin ensin ajanottoon liittyvän transponderin puuttuminen nilkasta, mutta myöhemmin tiedot hylkäyksestä tarkentuivat.

Naisten puolella Anne Kyllönen, Kerttu Niskanen, Riikka Sarasoja ja Mirva Rintala putosivat jatkosta puolivälierissä.

Suosittelemme