Hyppää sisältöön

Jälleen uusi liikunta- ja monitoimihalli Lappeenrantaan

Lappeenrantaan suunnitellaan uutta liikunta- ja monitoimihallia lentokentän viereen. Harjoitushalliin tulisi muun muassa kahdeksantuhannen neliön palloilualue, yleisurheilualue ja neljä kentän kiertävää rataa.

Monitoimihallin havainnekuva
Kuva: Aviasport

Juoksuradan pituus olisi 350 metriä. Lisäksi halliin on suunniteltu kilpailunomaisia suorituspaikkoja hyppylajeille ja harjoituspaikkoja heittolajeille.

Joukko yksityishenkilöitä on lähtenyt vauhdittamaan hallin saamista kaupunkiin ja on valmis maksamaan alkupääomana kaksikymmentä prosenttia kokonaiskustannuksista. Hallin arvioidaan maksavan hieman alle viisi miljoonaa euroa.

Halli sijoittuisi lentokentän niin sanotun yöpymishallin ja valtatie kuuden väliin. Lappeenrannan lentokentän kiertävä hiihtolatu säilyisi nykyisellään hallin rakentumisesta huolimatta. Alueen osittain omistava Finavia on ilmoittanut suhtautuvansa hallisuunnitelmiin myönteisesti. Esisopimus tontin luovuttamisesta on jo tehty.

Toisen puolen alueesta omistava liikemies Jukka Suninen on mukana hallia ajavassa ryhmässä. Muita rahoittajia ovat muun muassa Sakari Myllys, Jani Valkeapää ja Taito Tuunanen.

Hallisuunnitelmista on oltu yhteydessä myös kaupungin virkamiehiin ja sitä on esitelty myös nuoriso- ja liikuntalautakunnalle.

Suosittelemme sinulle