Hyppää sisältöön

Homoilta oli vuoden journalistinen teko

Yleisradion ohjelmat menestyivät hyvin Bonnierin Suuri journalismipalkinto -kilvassa. Vuoden journalistiseksi teoksi valittiin Ajankohtaisen kakkosen homoilta. Viime lokakuussa järjestetty keskustelu käynnisti laajan keskustelun kirkosta ja homoseksuaalisuudesta.

Suuri journalismipalkinto -kilvassa palkittiin muun muassa Salla Paajanen (vas.) ja Taina Kanerva. Kuva: YLE / Laura Savolainen

Palkintoraati perustelee valintaansa sillä, että "teemailta nosti esiin yhä tabuina pidettyjä asioita. Se sysäsi liikkeelle vilkkaan keskustelun paitsi seksuaalisten vähemmistöjen asemasta myös kirkkoon liitetyn arvomaailman merkityksestä tämän päivän suomalaisille. Myöhemmin homokeskustelu on laajentunut keskusteluksi arvoliberaalista ja arvokonservatiivisesta Suomesta".

Vuoden jutuksi puolestaan valittiin toimittaja Tiina Merikannon kotihoitoa käsittelevä juttu Pitkät Jäähyväiset Ajankohtaisessa Kakkosessa. Merikanto seurasi Alzheimerin tautia sairastavan Maire Suojasen ja hänen miehensä taistelua vääjäämättömästi etenevää tautia vastaan. Dokumentissa seurattiin pariskunnan elämää yli kymmenen vuoden ajan.

Vuoden journalistiksi valittiin Iltalehden toimittaja Jarmo Luuppala. Hänen lehtijuttunsa paljasti Karkkilassa työskennelleen valelääkärin ja johti lääkäreiden valvontajärjestelmän ja potilasturvallisuuden parantumiseen.

Luuppala on vuoden aikana kertonut myös mm. Suomeen pesiytyneestä kansainvälisestä paritusringistä, liian täyteen ahdetuista vankiloista ja kansanedustajien poissaolojen määristä.

Mediakonserni Bonnierin journalistipalkinto jaettiin Suomessa nyt kymmenennen kerran. Ehdotuksia palkinnon saajiksi tuli 145.

Suosittelemme sinulle