Tarvikkeet:
400g isoja pakastettuja tatteja
3 timjaminoksaa
2 rosmariininoksaa
kylmää vettä
1 dl ruokakermaa
30 g voita
suolaa
Tee näin:
Laita tatit pakkasesta kattilaan. Lisää kattilaan kylmää vettä puoleen väliin. Laita mukaan yrtit ja siirrä kattila hellalle. Keitä keskilämmöllä, kunnes keittopohja alkaa kiehua. Laita kattilaan kansi päälle ja siirrä se sivuun vetäytymään noin 1,5 tunniksi.
Nosta sienet blenderin kulhoon ja lisää lientä, mutta poista yritit tässä vaiheessa. Sekoita blenderillä samettisen pehmeä tattikeittopohja, jonka voit tarvittaessa vielä siivilöidä ennen siirtoa kattilaan. Lämmitä seos uudelleen, lisää kerma, voi ja suola. Tarjoa keitto kuumana.
Halutessasi voit tarjoilla keiton esimerkiksi savuporotuorejuuston kanssa tai paistettujen sienten kera.
Ohje: Sasu Laukkonen