Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 12 vuotta vanha

Helppo tattikeitto

Tattikeitto valmistetaan pakastetuista sienistä. Keiton voi tehdä myös kuivatuista tateista ja siihen sopii tattien lisäksi muutkin sienet. Kermaa ja voita voi lisätä oman makunsa mukaan.

Helppo tattikeitto
Kuva: YLE / Procam
Avaa Yle-sovelluksessa

Tarvikkeet:

400g isoja pakastettuja tatteja

3 timjaminoksaa

2 rosmariininoksaa

kylmää vettä

1 dl ruokakermaa

30 g voita

suolaa

Tee näin:

Laita tatit pakkasesta kattilaan. Lisää kattilaan kylmää vettä puoleen väliin. Laita mukaan yrtit ja siirrä kattila hellalle. Keitä keskilämmöllä, kunnes keittopohja alkaa kiehua. Laita kattilaan kansi päälle ja siirrä se sivuun vetäytymään noin 1,5 tunniksi.

Nosta sienet blenderin kulhoon ja lisää lientä, mutta poista yritit tässä vaiheessa. Sekoita blenderillä samettisen pehmeä tattikeittopohja, jonka voit tarvittaessa vielä siivilöidä ennen siirtoa kattilaan. Lämmitä seos uudelleen, lisää kerma, voi ja suola. Tarjoa keitto kuumana.

Halutessasi voit tarjoilla keiton esimerkiksi savuporotuorejuuston kanssa tai paistettujen sienten kera.

Ohje: Sasu Laukkonen

Suosittelemme