Hyppää sisältöön

Taittele kurki-origami Japanin hyväksi!

Kun taittelee paperista tuhat kurkea, voi toiveesi toteutua, tietää japanilainen sanonta. Tampereen yliopistolla opetettiin kurjen taittelua varainkeruun yhteydessä.

Origami
Japanilainen Tomomi Hisasue opettaa taittelemaan kurki-origamin.

Origami on japanilaiseen perinteeseen pohjautuva paperintaitteluperinne. Tampereen japanilaiset, SPR, Tampereen Yliopisto, Tampereen seurakuntien oppilaitostyö ja YTHS järjestivät origami-tempauksen yliopistolla.

Samalla kuin paperi taittui japanilaisten opastuksella linnuiksi, SPR:n katastrofirahastoon kertyi varoja. Japanilaisten mukaan tarvitaan tuhat yhdessä taiteltua paperikurkea toiveen toteutumiseen. Origameja taitellaan Yuka Kichiman mukaan varsinkin silloin, jos on sattunut jotain kamalaa.

- Koulussa ala-asteella opetellaan perinteistä origami-taittelua, osaan ehkä 10 erilaista origamia, Yuka Kichima kertoo.

Origamin tarkoituksena on tuoda toivoa sydämeen. Vasta-alkajalle paperin taittelu on haastavaa.

- Ei ole tärkeää minkä näköinen siitä tulee, tärkeää on se, että rakkaus on mukana, Kichima lohduttaa.

- No sitten minäkin voin niitä tehdä, Yukan poikaystävä Ville Planting naurahtaa.

Näppäräsorminen voi taitella paperista kurjen oheisen videon avustuksella. Taitteluun ei tarvita muuta kuin sormet ja paperia.

- EI tarvitse apuvälineitä. Paperista voi taiteilla vaikka mitä, itse en osaa tehdä muuta kuin tämän kurjen, kurkitalkoisiin osallistunut Katja Valaskivi sanoo.

Kun toivon kurki on valmis, sen voi viimeistellä konkreettisella viestillä.

- Sen siipeen voi kirjoittaa viestin tai toiveen Japaniin lennätettäväksi, Valaskivi vinkkaa.

Tomomi Hisasuen kurjen siipeen on kirjoitettu "Tsemppiä Japani!" Testaa sinäkin oma sorminäppäryytesi Hisasuen video-opastuksella.

Suosittelemme sinulle