Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 11 vuotta vanha

Kyrön veli: "Mitä paskaa sinä mukanasi kuljettelet?"

Kari-Pekka Kyrön veli on vahvistanut poliisille kuulusteluissa, että Kyröllä oli hallussaan kasvuhormonia syksyllä 1999. Kyrö esitteli aineita veljelleen huoltoasemalla Kittilässä.

Kuva: EPA
Avaa Yle-sovelluksessa

Hiihtoliiton palveluksessa valmentajana toiminut Kyrö oli pyytänyt veljeään tapaamiseen, mutta tapaamisen syy selvisi veljelle vasta huoltoaseman pihassa. Veljen mukaan Hiihtoliiton leirillä Oloksella ollut Kyrö halusi tietää, ovatko aineet aitoja.

- Autossaan veljeni näytti minulle noin kymmentä lasiampullia ja saman verran ns. lakenula pulloja. Lasiampullit olivat täynnä nestettä. Ymmärtääkseni itse lääkeaine on kuiva-ainetta, jota säilytetään ns. lakenulapullossa, Kari-Pekka Kyrön veli kertoi kuulusteluissa.

- Harrastin noihin aikoihin voimailulajeja ja olin eri yhteyksissä saanut tietoja erilaisista lääkeaineista. Tunnistin lakenulapulloissa säilytettävät aineet etiketin perusteella ranskalaisiksi Humatrope-nimisiksi lääkkeiksi. Tiesin entuudestaan, että kyseessä oli kasvuhormonivalmiste.

- Totesin veljelleni saman tien lääkkeet nähtyäni, että "mitä paskaa sinä mukanasi kuljettelet?". Tämän totesin siitä syystä, että ampullit ja lakenulapullot vaikuttivat jotenkin epämääräisiltä ulkoisesti. Olin ymmärtänyt, että ainakin osa urheilupiireissä liikkuvista tuotteista on väärennettyjä.

- Ilmoitin veljelleni myös, että minun mielestäni hänen minulle esittämät pullot ovat epämääräisen oloisia. Asia jäi tuolloin tähän. Jatkoin matkaa Rovaniemelle ja K-P Oloksen leirille, veli-Kyrö kertoi.

Suosittelemme sinulle