Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 11 vuotta vanha

Myllylä: Minulle annosteltiin epoa suoneen

Entinen hiihtäjä Mika Myllylä on myöntänyt poliisikuulustelussa, että hän käytti urallaan epo-hormonia. Myllylä ei kertonut, kuka doping-ainetta annosteli tai käyttivätkö muut urheilijat samaa kiellettyä ainetta.

Kuva: YLE
Avaa Yle-sovelluksessa

Myllylä tunnusti epon käyttönsä niin sanotun STT:n doping-jutun lisätutkinnassa.

- Minulle on annosteltu henkilökohtaisesti epoa suoneen, mutta siihen en ota kantaa, että kuka annosteli. Muiden urheilijoiden osalta minä en voi kertoa, koska minulla ei ole todisteita . Jokainen kertokoon omalta osaltaan , jos on kerrottavaa, Myllylä kertoi kuulustelussa.

Myllylä ei kertonut epo-käytön tarkkaa ajankohtaa, eikä sitä, kuinka moni miehen dopingin käytöstä tiesi.

- Sitä on tapahtunut urani varrella, sitä tarkemmin määrittelemättä. Siihenkään en voi ottaa kantaa, että kuka on tiennyt tästä. Jos joku on ollut tietoinen, niin hän voi itse sen kertoa, Myllylä totesi.

STT:n doping-jutussa todistajana ollut Vuokatin urheiluopiston testiaseman hoitaja kertoi omassa kuulustelussaan, että hän pisti muistinsa mukaan viidelle tai kuudelle Suomen maajoukkuehiihtäjälle heidän omasta pyynnöstään suoneen jotakin ainetta. Testiaseman hoitaja ei muistanut mikä aine oli kyseessä, mutta uskoi aineen ollen sallittu aine. Tapahtumien ajanjakso osui vuosille 1993-1994.

- Annoin pistoksia aina siten, että urheilija tuli luokseni ampullin kanssa ja pyysi minua pistämään sen itselleen suoneen. Annoin pistoksen sen tarkemmin muistamatta mitä ainetta se oli. Urheilijat kertoivat, että aine liittyi jollain tavalla heidän yleiskuntoon ja tulkitsin, ettei tähän asiaan kuulunut mitään kiellettyä, testiaseman hoitaja kertoi poliisikuulustelussa.

Testiaseman hoitaja kiisti jyrkästi Kyrön väitteet siitä, että hänet olisi palkattu A-maajoukkueeseen päätehtävänään epo-hormonin annostelu.

Suosittelemme sinulle