Hyppää sisältöön

Katainen: Olemme tehneet historiaa

Suurimman puolueen asema kokoomukselle lämmitti puheenjohtaja Jyrki Kataisen mieltä. Katainen kohotti tunnelmaa puolueväelleen vaalivalvojaisissa muistuttamalla, että kokoomus on tehnyt historiaa. Kokoomus ei ole koskaan aiemmin ollut eduskunnan suurin puolue.

Kokoomuksen Jyrki Katainen Musiikkitalossa. Kuva: Yle

- Vastuullisuus, suoraselkäisyys, tulevaisuusorientoituneisuus ja positiivinen ilme saavuttivat kansan luottamuksen. Onnittelut meille kaikille, Katainen villitsi kokoomuksen valvojaisissa. Puoluesihteeri Taru Tujunen tituleerasi Kataista jo tulevaksi pääministeriksi.

Hän kiitteli muita puoluejohtajia rehdistä kampanjoinnista, jonka pohjalta käydä sopuisasti neuvotteluihin.

- Vaikka olemme ottaneet kovasti yhteen, tämä ei ole mennyt herrasmies- tai herrasnaissääntöjen ohitse. Henkilöön ei ole kohtuuttomasti karvattu ja se on hyvä lähtökohta neuvotteluissa, Katainen sanoi.

- Jokaisen puolueen kanssa voidaan tehdä yhteistyötä, kunhan vain vaalitulos ja hallitusohjelma sen mahdollistaa.

Ennen vaaleja perussuomalaisten kynnyskysymykseksikin nostettu EU-kriisituki on Kataisen mukaan niitä kysymyksiä, jotka pitää ratkaista hallituspohjaa tunnusteltaessa.

- Poliitikkojen velvollisuus on kuunnella vaalitulosta ja etsiä se yhteinen sävel.

Stubb haravoi puolueelleen ääniä

Kokoomuksen selvä ääniharava 41 766 kannattajalla oli ulkoministeri Alexander Stubb (kok.). Hän oli Suomen äänestetyin äänikuningas Timo Soinin jälkeen. Miesten väliin jäi vajaat 1 500 ääntä.

- Hirveän kiva, aika onnellinen fiilis, Stubb tiivisti.

- On ollut kova vaalitaisto kansainvälisyyden ja kansallismielisyyden kesken, Stubb kommentoi asetelmaa.

- Tosiasia on, että se puolue mikä on suurin, on voittanut vaalit.

Suosittelemme sinulle