Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 12 vuotta vanha

Routapaisti lampaasta, mokkakastike ja juurespaistos

Routapaisti ja juurespaistos.
Kuva: YLE / Raila Paavola
Avaa Yle-sovelluksessa

Pakastettu lampaanpaisti n. 1,6 kg

Paisti laitetaan jäisenä uuniin, 75 °C, ja se saa olla noin 8 h uunissa kunnes paistin sisälämpötila on 65-70°C

Marinadi

1 l vettä

1 dl suolaa

1 rkl sokeria

10 kokonaista maustepippuria

nippu tuoretta timjamia

2 reilua oksaa rosmariinia

1 sipuli lohkoina

Kiehauta ainekset ja laita lämmin paisti liemeen. Anna paistin maustua ainakin 6 tuntia, miel. seuraavaan päivään.

Juurespaistos

Porkkanaa

lanttua

selleriä

punasipulia

purjoa

palsternakkaa isoina kuutioina

Kiehauta juurekset melkein kypsiksi. Valuta vesi pois. Sulata pannulla voita ja paista juureksia pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjolle laitettaessa voit lisätä persiljasilppua.

Käy lisukkeeksi lammaspaistille ja myös muille liharuuille.

Suosittelemme