Hyppää sisältöön

Stubb: Portugalin tukipaketti järjestyy

Ulkoministeri Alexander Stubb (kok.) uskoo, että Suomen tuleva hallitus hyväksyy Portugalin talouden tukemiseksi suunnitellun talouspaketin. Uutiskanava Al-Jazeeran haastattelussa hän arveli myös perussuomalaisten suostuvan tuen myöntämiseen.

Alexander Stubb Kuva: YLE

Al-Jazeeran haastattelussa Stubb vastasi kysymykseen, uskooko hän perussuomalaisten taipuvan Portugalin tukemiseen. Stubbin mukaan suomalaiset ovat järkevää kansaa, joka lopulta tekee sen, mikä on välttämätöntä. Stubb ei vastauksessaan varsinaisesti maininnut perussuomalaista puoletta, mutta uskoi Suomen tulevan hallituksen lopulta hyväksyvän Portugalin auttamisen.

Stubb totesi, että Suomen bruttokansantuotteesta huomattava osa tulee vientiteollisuudesta ja EU-alueen olevan tärkeä vientikohde. Suomen talous ja työllisyys ovat pitkälti riippuvaisia EU-maista.

Hän uumoili, että tukipaketista muodostuu hyvin tiukka keskustelu. Tämä on tyypillistä maissa, joissa kansallismielinen puolue saa äkkiä suuren vaalivoiton. Stubb uskoo kuitenkin, että keskustelun päätteeksi päästään hyvään lopputulokseen.

Stubbin mukaan hallitusneuvotteluja aletaan nyt käydä kokoomuksen, sosiaalidemokraattien, perussuomalaisten ja yhden pienen puolueen kesken.

Stubb puolustaa Soinia

Stubb kirjoittaa blogissaan vakuuttaneensa kansainväliselle medialle, että perussuomalaisten puheenjohtajan Timo Soinin kanssa voi tehdä työtä.

- Olemme aina onnistuneet rakentamaan koalitioita, jotka pohjautuvat yhteiseen hallitusohjelmaan, Stubb kertoo sanoneensa ulkomaalaisille toimittajille.

Stubb myöntää, että häntä on ärsyttänyt tapa, jolla Timo Soinia on käsitelty kansainvälisessä mediassa. Hän korostaa, ettei pidä demonisoida.

Stubb on joka tapauksessa tyytyväinen, että Suomen eduskuntavaalit ovat herättäneet paljon kiinnostusta ulkomailla.

- Rautalangasta on saanut vääntää Suomen vaalijärjestelmästä ja vaalien tuloksesta, Stubb kirjoittaa haastatteluista, joita hän on antanut ympäri maailmaa.

Suosittelemme sinulle