Hyppää sisältöön

Suvaitsevaisuusmielenosoitus keräsi yli tuhat ihmistä Helsingin keskustaan

Helsingissä Eduskuntatalon eteen kokoontui alkuillasta 1 200 mielenosoittajaa, kertoi paikalla oleva poliisipartio. Poliisin mukaan monikulttuurisuuden ja suvaitsevaisuuden puolesta järjestetty mielenosoitus on sujunut rauhallisesti.

Mielenosoittajia.
Ihmiset kokoontuivat osoittamaan mieltään suvaitsevaisuuden puolesta Eduskuntatalolle. Kuva: Ghadi Boustani

Yksityishenkilöiden Facebook-aloitteesta syntynyt mielenosoitus haluaa avoimen ja suvaitsevaisen Suomen, joka pitää huolta vähemmistöistään ja kantaa vastuuta myös globaaleista ongelmista.

Mielenosoitus sai alkusysäyksensä Perussuomalaisten vaalimenestyksestä.

- Vaalituloksesta ahdistuneilla oli selvästi suuri tarve tulla jakamaan kokemustaan, sanoi tempausta järjestämässä ollut Heini Junkkaala YLE Uutisille.

Järjestäjät korostavat, että mielenosoitus ei ole hyökkäys mitään ihmisryhmää vastaan. Tempauksella vastustetaan kuitenkin Perussuomalaisten ajamaa politiikkaan muun muassa maahanmuuttoasioissa, luonnonsuojelussa, kielivähemmistöjen asemassa ja seksuaalisessa tasa-arvossa.

- Mielenosoituksessa halusimme korostaa niitä arvoja, joita itse arvostamme. Tapahtuma oli hyväntuulinen ja yhteisöllinen, Junkkaala kuvaili.

Eduskuntatalon portailla järjestettiin muun muassa yhteislaulua, jota johtivat näyttelijät Laura Malmivaara ja Eeva Soinio. Kulkueen kärjessä Suomen lippua kantoivat somalilaistaustaiset nuoret.

- Mottomme on, että "Me kaikki mahdumme Suomeen", Junkkaala sanoi.

Facebookissa mielenosoitukseen oli ilmoittautunut reilut 1 700 ihmistä.

Suosittelemme sinulle