Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 12 vuotta vanha

Sauna-Kaukonen kiitollinen tukikeräyksestä

Löylyn MM-kisoissa Heinolassa viime kesänä loukkaantunut Timo Kaukonen on kiitollinen perheensä tueksi järjestetystä keräyksestä. Timo ja Karenina Kaukonen kertovat lahjoitusten olleen suuri apu perheen selviytymisessä.

Karenina ja Timo Kaukonen.
Karenina ja Timo Kaukonen. Kuva: YLE / Lahti
Avaa Yle-sovelluksessa

Kahdeksan kuukautta on kulunut Timo Kaukosen loukkaantumisesta.

Karenina Kaukonen kuvailee viime elokuista tilannetta kaoottiseksi. Hän kertoo, että tilanne oli niin yllättävä, ettei sellaista olisi ikinä osannut kuvitella omalle kohdalle tapahtuvaksi.

- Se oli hetki ja aika, jolloin tuntui, että elää unessa tai seuraa sivusta jonkun muun tarinaa. Ei voinut ymmärtää, että se oli sattunut omalle kohdalle.

Siinä vaiheessa Timo makasi Töölön sairaalassa tiedottomana kaikesta, mitä ympärillä tapahtui. Pian Lahdessa jo puuhattiin keräystä miehen ja tämän perheen hyväksi.

- Se herätti hienoja tunteita. Vielä löytyy ihmisiä, joilla on halu auttaa, Kaukonen kuvailee reaktiotaan kuultuaan asiasta.

Keräyksellä maksettiin laskut

Timo Kaukosen mukaan keräys oli käänteentekevä apu perheelle.

- Se on ollut jumalaton apu. Vaikea sanoa, mitä olisi tapahtunut ilman keräystä. Sairaalassakin, kun rupesin heräilemään, oli yksi huoli pois. Ei tarvinnut miettiä, millä vaimo pystyy pyörittämään perhettä, kun olin kauan sairaalassa.

Perhe ei saanut kerralla suurta summaa vaan keräyksellä kerrytetyt varat ohjattiin perheelle tarpeen mukaan. Keräysvaroin maksettiin esimerkiksi laskuja, sairaalahoitoja, lääkkeitä ja lasten harrastuksia.

Keräystä järjestemässä oli Kaukosten perhetuttu ja poikien salibandyvalmentaja Markus Rasanen. Hänen mukaansa keräyksen aloittaminen oli vaikeaa, sillä vastaan tuli ”byrokraattinen lappuviidakko” kuten hän itse sitä kuvailee.

Lopulta keräys kuitenkin saatiin käyntiin. Tuottoa kerääjät eivät halua paljastaa.

Parantuminen jatkuu

Timo Kaukosen hoidot ja kuntoutus jatkuvat edelleen, vaikka onnettomuudesta on kuukausia. Hän kertoo käyvänsä viikoittain lääkärissä ja jalkakuntoutuksessa.

- Ei se kroppa itsestään palaudu. Ja mitä keräykseen tulee, ei voi käsittää, miten iso apu siitä oli. Olisimmeko voineet edes selvitä ilman sitä, mies pohtii.

- Lääkkeisiin ja rasvoihin, joita menee runsaasti, saa yllättävän paljon rahaa menemään. Keräys on helpottanut tässäkin, Karenina Kaukonen lisää.

Suosittelemme sinulle