Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 12 vuotta vanha

Tanskan pelitapa tiedossa - Löytääkö Leijonat siihen lääkkeet?

Leijonien MM-avausvastustaja Tanska ei ole tällä kertaa niin valovoimainen joukkue kuin vuosi sitten. Tästäkin huolimatta Suomella ei ole liiemmin varaa aliarvioida luisteluvoimaista ja kurinalaista tanskalaisnippua.

Mads Bødker (Arkistokuvaa) Kuva: YLE
Avaa Yle-sovelluksessa

Tanska järkytti edellisvuoden MM-karkeloissa jääkiekon suurmaita ja voitti Suomen lisäksi myös Slovakian ja USA:n.

Fakta on kuitenkin se, ettei nyky-Tanska ei ole pelaajamateriaalin perusteella viime MM-kisojen tasoinen ryhmä. Eturivistä loistavat poissaoloillaan loukkaantuneina olevat NHL-nimet Peter Regin, Frans Nielsen ja Lars Eller.

Juuttien riveissä esiintyy taalaliigan pelaajista Slovakiassa ainoastaan Phoenix Coyotesin Mikkel Bødker.

Puolustuksesta puuttuu neljä luottopakkia: Philip Larsen, Jesper Damgaard, Jesper Duus ja Mads Bech Christensen. Korvaajista kolme uutta puolustajaa ovat keltanokkia aikuisten arvokisatasolla.

Tanska hyödyntää luisteluvoimansa

Tanskan ruotsalaisella päävalmentajalla Per Bäckmanilla on edessään hikinen työsarka. - Olemme määrätietoisesti yrittäneet ajaa uusia kavereita kansainvälisiin peleihin, mutta tosiseikka on se, ettei joukkueella ole järin paljon kokemusta.

- Uusista pelaajista huolimatta noudatamme tuttua pelitapaa, johon olemme jo pitkään tukeutuneet. Tämä helpottaa osaltaan pelaajien sopeutumista MM-tasolle. En näe tässä mitään ongelmaa, selvittää Per Bäckman.

Avainpuolustaja Mads Bødker on 23 ikävuodesta huolimatta joukkueensa yksi kokeneimmista pelaajista kuudella MM-kisalla.

- Pelaamme aggressiivista puolustuspeliä, jossa laitamme viisikolla kovan paineen vastustajalle. Tarkoitus on voittaa kiekko itsellemme mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, kuvasi Bødker.

- Pelisysteemimme takia pelaajien ei tarvitse liiemmin pohtia, pitäisikö peruutella vain mennä ylöspäin. Luisteluvoimaisen joukkueen ansiosta pystymme soveltamaan tämänlaista pelitapaa, kertoi Röglen pelaaja.

Suosittelemme