Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 12 vuotta vanha

Kuninkaallinen pari ei lähde heti häämatkalle

Britannian tuore kuninkaallinen pari ei lähdekään heti häämatkalle. Hovi tiedotti lauantaina iltapäivällä, että prinssi William palaa ilmavoimiin viikonlopun jälkeen ja häämatka tehdään myöhemmin. Häämatkan kohde on edelleen suuresti varjeltu salaisuus.

William ja Kate Buckinhamin palatsin puutarhassa
William ja Kate kävelivät Buckinghamin palatsin puutarhassa häiden jälkeisenä aamuna. Kuva: Reuters TV
Avaa Yle-sovelluksessa

Aiemman käsityksen mukaan pari olisi pitänyt kahden viikon lomansa heti hääpäivän jälkeen. Hovin mukaan pari on päättynyt kuitenkin myöhemmästä ajankohdasta.

Arvailut häämatkasta pyörivät jatkuvalla syötöllä. Yhtenä mahdollisena matkakohteena on kuningatar Elisabetin suuri kartano Skotlannissa. Siellä pari saisi olla rauhassa paparazzi-kuvaajilta.

William vihjaisi kuitenkin ennen häitä, että hän voisi viedä Katen sukelluslomalle Australiaan. Myös Afrikan ja Karibian kohteita ja Jordaniaa on uumoiltu häämatkakohteiksi.

Pari on toivonut, että tiedotusvälineet kunnioittaisivat heidän yksityisyyttään matkan aikana. Kuningashuoneen on arveltu myös varautuneen oikeustoimiin tiedotusvälineitä vastaan, mikäli yksityisyyttä ei kunnioita häämatkan aikana.

Parin liikkeistä on kuultu vähän eilisen juhlapäivän jälkeen. Vaikka hääjuhlat Buckinghamin palatsissa kestivät pikkutunneille, William ja Kate lähtivät paikalta helikopterilla jo aamulla. Brittiläiset tiedotusvälineet ovat sen sijaan seuranneet muun muassa hääautona käytetyn avoauton palauttamista ja häävieraiden lähtöjä hotelleista.

Suosittelemme