Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 12 vuotta vanha

Tanskan luotsi: Ei mitään mahdollisuuksia

Tanskan päävalmentaja Per Bäckman ei paljoa selitellyt, kun Suomi oli murskannut hänen joukkonsa jääkiekon MM-avauksessa 5-1. Ruotsalaisluotsi myönsi yksiselitteisesti Leijonien olleen kaikessa Tanskaa edellä.

Per Bäckman.
Kuva: YLE
Avaa Yle-sovelluksessa

- Ei ole paljon keskusteltavaa. Suomi oli parempi joukkue. He olivat voimakkaampia ja he olivat nopeampia. He voittivat kaikki kaksinkamppailutilanteet. Meillä ei ollut mitään mahdollisuuksia, Bäckman myönsi.

- Teimme kovasti hommia ja teimme parhaamme, mutta jossiteltavaa ei jäänyt. Niin paljon parempi Suomi oli, viime vuonna Tanskan voittoon Suomesta, USA:sta ja Slovakiasta luotsannut Bäckman jatkoi.

Viime vuonna Tanska löi juuri samassa vaiheessa Suomen huikealla esityksellä. Bäckmanin mukaan Suomen joukkue on tänä vuonna selvästi parempi kuin viime vuonna Saksassa.

- Suomella on tänä vuonna parempi joukkue. Etenkin puolustus on paljon parempi nyt kuin viime vuonna. Uskon, että Suomella on mahdollisuudet ainakin välieriin, Bäckman selvitti.

Aivan täysin voimasuhteiden totaalista muutosta ei selitä Suomen parempi joukkue. Bäckman sanoikin lähes luovuttaneella äänellä, että Tanskat kohtaamat massiiviset poissaolot ovat olleet tuntuvia.

- Meillä on tänä vuonna aivan erilainen joukkue (kuin viime vuonna). Meiltä puuttuvat Peter Regin, Frans Nielsen, Philip Larsen ja Lars Eller. Tanskan kokoiselle maalle tällaiset poissaolot ovat erittäin merkittäviä, Bäckman totesi.

Suosittelemme