Hyppää sisältöön

Alvar Renqvist -palkinto kustannustoimittaja Markku Aallolle

Suomen kirjasäätiö on myöntänyt Alvar Renqvist –palkinnon toimituspäällikkö Markku Aallolle. Palkinto jaetaan vuosittain tunnustuksena ansioituneelle kustannustoimittajalle.

Vuoden 2011 Alvar Renqvist -palkinnon saaja kustannusosakeyhtiö Otavan toimituspäällikkö Markku Aalto.
Vuoden 2011 Alvar Renqvist -palkinnon saaja kustannusosakeyhtiö Otavan toimituspäällikkö Markku Aalto. Kuva: Arto Wiikari

Palkinnon suuruus on 3 000 euroa.

Palkinto voidaan myöntää kustannustoimittajalle, joka on ansiokkaasti toiminut suomalaisen kirjan ja kirjallisuuden hyväksi.

Palkintolautakunnan mukaan Aalto on yksi arvostetuimmista tietokirjallisuuden kustannustoimittajista Suomessa. Aallon erityisalueita ovat elämäkerrat, historia ja filosofia.

Aalto on toimittanut useita suomalaisen tietokirjallisuuden merkkiteoksia. Hän on tominut muun muassa Max Jakobsonin, Juhani Suomen, Martti Turtolan, Gustav Hägglundin, Matti Klingen ja Peter von Baghin kustannustoimittajana.

Palkintolautakuntaan kuuluivat kustannusjohtaja Minna Castrén, kustannuspäällikkö Niko Aula ja kustantaja Aleksi Siltala.

Aikaisemmat Alvar Renqvist -palkinnon saajat ovat Päivi Vallisaari, Pauli Kojo, Vappu Orlov, Taina Shingler, Sauli Järvinen, Risto Rantala, Ani Kuusjärvi, Alice Martin, Margareta Teir, Anja Salokannel, Arja Kanerva, Kristiina Sarasti ja Anna-Kristiina Kervinen.

Suosittelemme sinulle