Hyppää sisältöön

William ja Kate saivat sukat Sumiaisista

Keski-Suomessa Sumiaisissa virisi Britannian kuninkaallisten häiden alla ajatus muistaa jollain tavalla prinssi Williamia ja Kate Middletonia. Lämpimistä ajatuksista kehkeytyi lopulta villasukkapaketti, josta hovi on lähettänyt muistajille jo komean kiitoskirjeenkin.

Kuva: Piers Bray

Sumiaislaiset lähettivät jo maaliskuussa tulevalle hääparille sukkapaketin, johon tehtiin paikallisin voimin myös onnittelukortti. Korttiin kirjoitettiin, että lämmittäköön nämä villasukat teitä aivan kuin rakkautenne.

- Vaikka me ollaan ihan tavallisia tallaajia täältä Sumiaisista, niin ajattelimme, että voimme antaa heille pienen lahjan. Halusimme antaa tavallaan ripauksen onnea pohjolasta. Tuli heti mieleen, että rakkaudella ja lämmöllä kudotut villasukathan lahja voisivat olla. Ja kyllähän siellä linnassa on kylmät lattiat. Halusimme, että näiden rakkauden kyyhkyläisten varpaat pysyvät lämpiminä, kuvailee Marie Finne-Bray.

Buckinghamin palatsista tuli myös vastaus Sumiaisiin.

- Prinssi William ja neiti Catherine Middleton ovat pyytäneet minua välittämään vilpittömimmät kiitoksensa lähettämistänne ilahduttavista villasukista. Prinssi ja neiti Middleton arvostavat suuresti erittäin kilttiä ajatustanne, ja he ovat liikuttuneita siitä, että näitte lahjan lähettämisen vaivan. Pariskunta on pahoillaan siitä, etteivät he voi henkilökohtaisesti vastata kaikkiin moniin kirjeisiin ja lahjoihin joita he ovat saaneet, kirjeessä todetaan.

Pitkävartiset sukat kuninkaalliselle parille kutoi Helena Isokoski. Williamin sukat olivat metsävihreät ja sarvipäähirvikuvioiset ja Katen sukkien väriksi valittiin syvä violetti, kuninkaallinen purppura.

- Mulla on aina monet parit tekeillä. Pitkävartisia sukkia ei tee tunnissa, kahdessa, eikä ihan päivässäkään, kertoo Isokoski.

Sumiaislaisen sukkamestarin opetti pikkutyttönä kutomaan oma äiti ja Isokosken isälläkin oli osansa asiassa.

- Isä sanoi, että sinulla on niin pienet kädet, että hän laittoi puikot kahtia ja tämmöisillä pikkupuikoilla minä aloitin. Kansakoulussa kun tein ensimmäiset sukat, niin opettaja sanoi, että nämä ei mahdu kuin kissan jalkaan, mutta on ne taidot sittemmin karttuneet. Monia satoja sukkia olen kutonut. Nykyään ihan hyvin pystyn kutoessa katsomaan samalla vaikka telkkaria.

Kuninkaallinen häälähetys istuttaa perjantaina myös Isokosken tiiviisti television ääreen.

- Ainakin William ja Kate vaikuttavat tavallisemmilta ihmisiltä kuin "peruskuninkaalliset". Voivat ehkäpä kotioloissa tai metsästysmökissä jopa villasukat jalassakin kulkea, arvelee Isokoski.

Kuninkaalliselle hääparille lähetetyistä villasukista kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Suosittelemme sinulle