Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 12 vuotta vanha

Vanhoja rakennuksia kunnostetaan valtionavun turvin

Museovirasto on myöntänyt lähes 67 000 euroa entistämisrahaa Kanta-Hämeen vanhoille rakennuksille. Museoviraston avustukset on tarkoitettu kulttuurihistoriallisesti arvokkaiden rakennusten kunnostamiseen. Isoimman summan korjasi Yli-Kerälän tilan päärakennuksen kunnostamishanke Hattulassa.

Jokioisten Minkiön museorautatien rakennus
Minkiön museorautatie Jokioisilla sai kahteen kattotyöhön ja ikkunoiden kunnostukseen Museoviraston tukea yhteensä 11 000 euroa. Kuva: YLE / Maria Okkonen
Avaa Yle-sovelluksessa

Pääosa tämän vuoden avustuskohteista on yksityishenkilöiden omistamia rakennuksia maaseudulla ja taajamissa. Avustuksia myönnetään esimerkiksi hirsikorjauksiin, ikkunoiden ja vesikaton kunnostuksiin ja julkisivujen maalaustöihin. Lisäksi avustuksia annetaan myös sisätilojen koristemaalaus- ja tapettipintojen tutkimukseen sekä konservointiin.

Kanta-Hämeen suurin avustuspotti on myönnetty hattulalaisen Yli-Kerälän tilan päärakennuksen kunnostamiseen. 15 000 euron avustuksella kunnostetaan päärakennuksen lasiverannan ja kuistin ikkunoita. Muita avustuksen saajia ovat muun muassa Janakkalassa sijaitseva Irjalan kartano ja hämeenlinnalainen Kirstulan kartano.

Jokioisten Museorautatie saa yhteensä 11 000 euroa. Summalla muun muassa maalataan Minkiön asemarakennuksen peltikatto ja uusitaan tavaramakasiinin vesikatto.

Koko Suomessa avustuksia myönnettiin yhteensä 1 489 000 euroa. Hakemuksia saapui 445 ja avustus myönnettiin 164 kohteelle.

Suosittelemme sinulle