Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 12 vuotta vanha

Ruotsi uskoo "junioriketjun" tuovan MM-kultaa

Ruotsin jääkiekkomaajoukkue on nojannut tänäkin keväänä MM-turnauksessa nuoreen joukkueeseen. Naapurivaltakunnassa uskotaan, että 90-luvulla syntyneiden pelureiden muodostama kolmosketju voi olla hyvinkin ratkaiseva tekijä MM-finaalissa sunnuntaina.

Mattias Tedenby
Kuva: Tomi Hänninen
Avaa Yle-sovelluksessa

Ruotsin päävalmentaja Pär Mårts sanoi Ruotsin yleisradioyhtiö SVT:n haastattelussa, että hän ei haluaisi Tre Kronorin kolmosketjua vastustajakseen. Mattias Tedenbyn, Marcus Krügerin ja Jakob Silfverbergin uskotaan jopa olevan ratkaiseva tekijä Ruotsin kultajahdissa.

- Kun he ovat jäällä, he näkevät vain mahdollisuuksia, Mårts kehui nuorisoketjuaan.

Ruotsin kolmosketju ei ole MM-kisojen pistepörssissä kärkisijoilla, mutta ketjun vauhdikkaat otteet saattavat hyvinkin aiheuttaa Leijonien puolustukselle harmaita hiuksia.

- Mielestäni olemme kasvaneet koko ajan, mitä pidemmälle turnaus on edennyt. Tulee olemaan todella siistiä pelata MM-finaalissa, Krüger sanoi SVT:lle.

- Olemme kolme pelaajaa, jotka pitävät vauhdikkaasta pelistä. Erityisesti siitä pitää Tedenby, joka on erittäin nopea luisteleva ja taitava kiekon kanssa, Silfverberg jatkoi.

Kuten MM-finaalissa pitää, on ruotsalaisillakin vain yksi tavoite. Suomen voittaminen.

- Olemme tienneet koko ajan, että parhaimmillamme pystymme menemään päätyyn asti, Krüger painotti.

Suosittelemme