Patria ei vahvista tietoa, mutta ei sitä kumoakaan. Yhtiö vetoaa asiakkaan toivomukseen pidättäytyä puhumasta kaupasta julkisuudessa. Asekauppoihin tarvitaan valtioneuvoston tai puolustusministeriön lupa.
Virallista puolustustarvikkeiden vientilupaa ei ole vielä haettu, vaikka varsinainen kauppakirja allekirjoitettiin A-studion mukaan jo viime marraskuussa. Saudi-Arabia ei ole YK:n aseiden vientikieltolistalla.
Nyt tekeillä olevaa kauppaa ei haluttu kommentoida puolustusministeriöstä eikä ulkoministeriöstä. Puolustusministeriö vetoaa siihen, ettei minkäänlaista virallista vientilupahakemusta ole pantu vireille. Ulkoministeriö taas neuvoo kääntymään Patrian puoleen.
- Patria ei ole julkistanut, kuka lopullinen kauppakumppani on, mutta vaikuttaa, että se on tämä Saudi-Arabian kauppa, mistä puhutaan. Käymällä läpi Suomen hallituksen asevientipapereita ja Yhdysvaltain hallituksen papereita on löydetty ketjutus sille, että ei ole muuta kauppaa meneillään kanadalaisella yrityksellä ja USA:n hallinnolla, mikä tähän sopisi, Pykälä selvittää ohjelmassa.
Pelissä ovat suuret taloudelliset panokset, sillä valmisteilla on arvoltaan 2000-luvun suurin suomalainen asekauppa. Jarmo Pykälän arvion mukaan saatetaan puhua jopa 150 miljoonan euron kokonaissummasta.
Se vastaa Suomen kahden vuoden keskimääräistä asevientiä ja nostaa Saudi-Arabian Suomen 2000-luvun aseviennin kolmen suurimman kohdemaan joukkoon.
Patria on tornillisten kranaatinheitinjärjestelmien markkinajohtaja maailmassa.