Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 12 vuotta vanha

Kung Fu Panda 2 herkuttelee komeilla taisteluilla ja visuaalisuudella

Ohjaus: Jennifer Yuh Alkuperämaa: Yhdysvallat 2011 Suomalaiset äänet: Tuomas Uusitalo, Ismo Kallio, Matleena Kuusniemi, Kari Ketonen, Arttu Wiskari K-7

Avaa Yle-sovelluksessa

Vuonna 2008 maailma löysi uuden sankarin. Tuolloin valkokankaille saapui pyöreä, kömpelö, hellyttävä pandakarhu Po, jolla oli unelma. Po halusi oppia kungfuta ja tulla kunnioitetuksi Lohikäärmesoturiksi.

Tuosta unelmasta tuli tietenkin totta ja elokuvasta Kung Fu Panda suurmenestys. Elokuvateollisen logiikan mukaan tämä tarkoitti väistämätöntä jatko-osaa, joka siis nyt saapuu teattereihin.

Tässä kakkososassa Po elelee Lohikäämesoturina yhdessä viiden muun kungfutoverinsa kanssa. Lokoisa sankarielämä on kuitenkin uhattuna kun esiin nousee uusi vihollinen, albiinoriikinkukko Lordi Shen. Shenillä on hallussaan uusi ja pelottava ase, jonka avulla hän aikoo valloittaa koko Kiinan ja lakaista ikiaikaiset kungfutaidot unohduksen kellariin. Voittaakseen vihollisensa on Pon selvitettävä omat juurensa ja löydettävä sisäinen rauha, sillä vain siten hän voi tulla kyllin vahvaksi selättääkseen niin mahtavan vihollisensa kuin tämän hallitseman uuden aseen.

Ensimmäinen Kung Fu Panda -elokuva oli söpö ja pörröinen kuin päähenkilönsä. Tämä kakkososa on kakkososien tapaan alkuperäistä äänekkäämpi, isompi ja värikkäämpi.

Ensimmäinen osa perustui pahaa vastaan taistelemisen ohella paljolti siihen, kuinka muut Lohikäärmesoturit ottivat vastaan tuon uuden kömpelön tulokkaan. Nyt kuusikko on yhteenhitsautunut, eikä heidän keskinäiseen dynamiikkaansa elokuvan lyhyen alkujakson jälkeen puututa. Sen sijaan tässä kakkosessa herkutellaan komeilla taisteluilla ja visuaalisuudella.

Elokuvan pahis Lordi Shen esitellään hauskasti varjoteatterin keinoin, jota hyödynnetään vielä muuallakin tässä todella hienon näköisessä, erilaisia animaatiotekniikoita hyödyntävässä elokuvassa. Shenin ohella muita uusia hahmoja ovat mm. sellaiset kungfutaitajat kuin sarvikuono, krokotiili ja pässi, joiden taidoille on käyttöä elokuvan huimassa, vesillä tapahtuvassa loppuselvittelyssä.

Kaiken toiminnan keskellä Po joutuu tässä tarinassa myös etsimään sisäistä rauhaa ja vastausta kaikkien mieliä polttavaan kysymykseen: kuinka hän oikein päätyi nuudelikioskia pitävän Hanhen lapseksi. Nämä teemat nivoutuvat tarinaan sulavasti ja tarjoavat pohjat ilmiselvästi tulossa olevaan sarjan kolmanteen osaan.

Suosittelemme sinulle