Hyppää sisältöön

Unknown toimii kesäviihteenä

Ohjaus: Jaume Collet-Serra Alkuperämaa: Iso- Britannia, Saksa, Ranska 2011 Pääosissa: Liam Neeson, January Jones, Diane Kruger, Frank Langella, Bruno Ganz K-13

Berliiniin bioteknologiseen kongressiin saapunut Tohtori Martin Harris joutuu auto-onnettomuuteen ja vajoaa koomaan. Neljän päivän päästä hän palaa tajuihinsa ja vastoin häntä hoitavan lääkärin neuvoja poistuu sairaalasta. Palatessaan hotellin, jossa hänen vaimonsa pitäisi odottaa häntä Harrisia kohtaa ikävä yllätys. Vaimo ei tunnista häntä ja tämän kanssa oleva tuntematon mies puolestaan väittää olevansa oikea tohtori Harris. Mies alkaa pikkuhiljaa uskoa todella kärsivänsä muistinmenetyksestä, mutta sitten joku yrittää tappaa hänet ja niin hän ryhtyy selvittämään, mistä kaikessa loppujen lopuksi on kysymys.

Ensi vuonna kunniakkaat 60 vuotta täyttävä Liam Neeson on selvästi päättänyt siirtyä eläkkeelle tunnettuna toimintaelokuvien tähtenä. Viimeisten neljän vuoden aikana Neeson on nähty huhkimassa mm. sellaisissa elokuvissa kuin Taken (2008), A-Team (2010) ja Titaanien taistelu (2010). Tätä toiminnallista sarjaa jatkaa nyt ensi-iltaan tuleva Unknown.

Elokuvan tarina perustuu niin päähenkilön kuin katsojan jatkuvassa epävarmuudessa pitämiseen. Langat pysyvät ohjaajan käsissä melko hyvin aina tuonne elokuvan puolivälin saakka. Mutta sitten kun kaikki paljastetaan, alkaa tarinasta löytyä yhä enemmän ja yhä isompia aukkoja, jotka vievät jutulta lopulta pohjan pois. Tästä tarinallisesta ongelmasta huolimatta Unknown toimii aivan passelina kesäviihteenä. Ohjaaja, mainos- ja videomaailmassa kannuksensa hankkinut Jaume Collet-Serra osaa rakentaa komeita kuvia ja kuljettaa tarinaa suhteelisen sujuvasti eteenpäin. Oman mausteensa tälle soveliaalle pop corn -seikkailulle tuo myös sen tapahtumapaikkana oleva Berliini.

Suosittelemme sinulle