Hyppää sisältöön

Patrian tykkikaupoista ehdollista vankeutta

Pirkanmaan käräjäoikeus on tuominnut Patrian Egyptin tykkikaupoista ehdollisia vankeusrangaistuksia. Entisen Patria Vammaksen toimitusjohtaja ja talousjohtaja tuomittiin kirjanpitorikoksesta sekä törkeästä kirjanpitorikoksesta seitsemän kuukauden ehdolliseen vankeuteen. Kaksi muuta syytettyä saivat neljän ja kolmen kuukauden ehdolliset tuomiot avunannosta.

Syyttet törkeästä lahjuksen antamisesta tai törkeän lahjuksen antamisen avustamisesta hylättiin. Syyttäjän mukaan egyptiläisille virkamiehille olisi annettu huomattavia rahasummia, jotta he olisivat suosineet kauppoja.

Myös vaatimus Patria Land & Armament -yhtiölle määrätystä yhteisösakosta hylättiin.

Syytteet koskivat alunperin myös egyptiläistä henkilöä, mutta häntä ei saatu haastettua oikeuteen yrityksistä huolimatta. Siksi myös koko jutun käsittely lykkääntyi Pirkanmaan käräjäoikeudessa.

Tuomiot liittyivät teknologian siirtosopimukseen, joka allekirjoitettiin Patria Vammaksen ja Egyptin sotatarvikeministeriön organisaatioon kuuluvan yhtiön välillä 14. kesäkuuta 1999. Tuomiot tulivat vuosien 1999 - 2007 aikana tapahtuneista teoista.

Suosittelemme sinulle