Hyppää sisältöön

Poliittisen väkivallan lisääntyminen huolettaa Saksassa

Saksassa ollaan huolissaan poliittisten väkivallantekojen lisääntymisestä. Berliinissä on pahoinpidelty neljän päivän aikana neljä äärioikeistolaista poliitikkoa. Kaikki ovat ehdokkaina syyskuisissa maapäivävaaleissa. Poliisi epäilee pahoinpitelijöiksi äärivasemmistolaisia.

Äärivasemmistolaisten vihan kohteita ovat ennen kaikkea kansallismieliset, konservatiiviset ja islamiin kriittisesti suhtautuvat Saksan kansallisdemokraattinen puolue NPD sekä hollantilais- ja itävaltalaismalliset Vapaus- ja Pro-puolueet.

Niiden tilaisuudet pystytään toteuttamaan yleensä vain mellakkapoliisin suojeluksessa. Silti ne päättyvät usein käsirysyyn vastamielenosoittajien kanssa.

Mustiin asuihin, mustiin aurinkolaseihin ja mustiin naamioihin pukeutuneet päällekävijät ovat pahoinpidelleet kaduilla tai asemilla tavoittamiaan äärioikeistopoliitikkoja potkimalla ja suihkuttamalla pippurikaasua heidän silmiinsä.

Äärivasemmiston mahdollinen osuus väkivallantekoihin saa viranomaisten mukaan vahvistusta myös vasemmistolaisten Indymedia-internet-sivuilta, joilla pahoinpitelyt kuvataan erittäin yksityiskohtaisesti. Myös tekijöiden toimintatavat vahvistavat poliisin epäilyjä

Äärioikeistolaisella ja kansallismielisellä NPD:llä on Berliinissä 11 edustajaa kaupunginosaparlamenteissa ja 14 edustajaa Saksin ja Mecklenburg-Etu-Pommerin maapäivillä.

Valtakunnan politiikkaan tällä vajaan 6 000 jäsenen puolueella ei ole vaikutusta.

Suosittelemme sinulle