Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 12 vuotta vanha

Ensimmäinen SDP:n maakuntalehti lakkaa olemasta

Ensimmäinen SDP:n maakuntalehdistä on laittamassa lapun luukulle. Taustalla on SDP:n puoluehallituksen linjaus, jonka mukaan sen maakuntalehdiltä vähennetään tukea tai ne lakkautetaan kokonaan. Puolue haluaa keskittää lehdistötukensa Uutispäivän Demariin ja verkkoviestintään.

Kaksi Uutispäivä Demari lehteä.
Kuva: YLE
Avaa Yle-sovelluksessa

Sanomalehti Kaleva kertoi perjantaina, että Oulussa ilmestyvät sosialidemokraattinen sanomalehti Pohjolan Työ lopettaa toimintansa vuoden lopussa. Lehden palveluksessa on 14 henkeä.

Lehteä kustantava Pohjois-Suomen Sanomalehti Oy päätti lehden lakkauttamisesta heti sen jälkeen, kun SDP:n puoluehallitus päätti lopettaa Pohjolan työn tähän saakka saaaman lehdistötuen. Tuki oli 135 000 euroa vuodessa, Kaleva kertoo.

SDP on päättänyt keskittää valtiolta saamansa lehdistötuen Uutispäivä Demariin ja verkkoviestintään. Päätös koskee SDP:n seitsemään maakuntalehteä, joille on maksettu tukea yhteensä noin miljoona euroa vuodessa.

- Todennäköisintä on, että nämä lehdet lakkaavat ilmestymästä tai sitten niistä tulee verkkolehtiä, linjaa SDP:n hallintopäällikkö Risto Salonen.

Salosen mukaan neljän maakuntalehden julkaisuoikeudet on ostettu ja ne sulautetaan Uutispäivä Demariin. Nämä lehdet ovat Etelä-Hämeen Lehti, Hämeenlinnassa ilmestyvä Viikko-Häme ja Mikkelissä ilmestyvä Viikko-Vapaus. Myös kotkalainen Viikko-Eteenpäin lakkaa ilmestymästä omana lehtenään vuoden vaihteessa.

Muiden lehtien osalta vielä neuvotellaan, voidaanko niiden toimintaa vielä jatkaa jossain muodossa. Seuraavien lehtien kohtalo on vielä auki: Viikko Pohjois-Karjala (Joensuu), Uusi-Aika (Pori) ja Keski-Suomen Viikko (Jyväskylä).

Suosittelemme