Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 12 vuotta vanha

Saksofonisti ja basisti jazzlegendoiksi

Imatra Big Band festivaaleilla on jälleen myönnetty kaksi uutta Suomen Jazzlegenda-palkintoa. Palkinnon ovat saaneet saksofonisti Pentti Lahti ja rock- ja jazz-basisti Pekka Sarmanto.

Avaa Yle-sovelluksessa

Suomen Big Band Yhdistys, Suomen Pop- ja Jazzarkisto sekä Imatra Big Band Festival ovat myöntäneet Jazzlegenda palkintoja vuodesta 2001 lähtien yhteensä 22:lle pitkänlinjan suomalaiselle aktiivimuusikolle.

Jazzlegenda 21 Pentti Lahti

Pentti Lahti on saksofonisti ja soittanut UMOssa sen perustamisesta eli vuodesta 1975 lähtien. Lahti on erittäin monipuolinen puhallinmuusikko. Hän hallitsee saksofonien lisäksi mm. klarinetin ja huilut. Lisäksi hän on kokeillut erilaisia epätavallisia instrumentteja.

Lahti on soittanut mm. Mircea Stan Quartetissa, Wasama Quartetissa ja Braxtonia Ensemblessa. Hänet tunnetaan myös mm. yhteistyöstä Jukka Linkolan ja Mircea Stanin kanssa.

Jazzlegenda nro 22 Pekka Sarmanto

Pekka Sarmanto on rock- ja jazz-basisti. Jazzuransa hän aloitti legendaarisen Down Beat Clubin housebandissä Helsingissä Ben Websterin ja Dexter Gordonin kaltaisten jazzikonien kanssa. Hän on mm. tuurannut Charles Mingusta Belgradissa tai jammaillut Gil Evansin, Dizzy Gillespien ja Sonny Rollinsin kanssa.

Sarmanto on vuonna 1975 perustetun UMO Jazz Orchestran perustajajäseniä. Hänet on valittu kaikissa äänestyksissä parhaaksi jazzbasistiksi 28 vuotta peräkkäin.

Suosittelemme