Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 11 vuotta vanha

Helsingin lokkisodassa testataan uusia aseita

Helsingin Kauppatorin lokkisodassa kokeillaan jälleen uusia keinoja. Kesän ajan torilla partioivien lokkivahtien avuksi aletaan keskiviikkoiltana virittää lokkiverkkoa. Parhaillaan testissä on myös lokkeja karkottava keltainen geeli.

Kauppatorin lokki
Kuva: YLE/ Ilkka Loikkanen
Avaa Yle-sovelluksessa

Torin eteläpäädyn ruokapaikkojen ylle tulevan verkon on tarkoitus estää lokkien hyökkäykset 300:n neliömetrin kokoisella alueella.

Lokkiverkon asentaminen Helsingin Kauppatorin ylle aloitetaan keskiviikkoiltana, torin sulkeutumisen jälkeen. Verkon tarvitsemien tukipylväiden kiinnitystä pohditaan vielä, mutta päätolpat tuetaan tonnin painoisiin betoniporsaisiin.

Verkko tulee aluksi 4,5 metrin korkeuteen. Helsingin tukkutori toivoo kuitenkin, että verkkoa voidaan tulevaisuudessa laskea, mikäli lokit oppivat pian syösymään sen alle.

Lokkienkarkotusaseena myös erityinen geeli

Kauppatorilla kokeillaan parhaillaan myös keltaisen hammastahnan näköistä ainetta lokkien karkottamiseen, kertoo Tukkutorin tiedottaja Johanna Rönnlöf:

- Me testaamme nyt parhaillaan erityistä geeliä, joka heijastaa UV-valoa siten, että linnut näkee sen tällaisina tulen lieskoina. Geeliä on laitettu pienissä kipoissa ruokapaikkojen yläpuolelle. Siinähän on tietysti oma haasteensa, että miten tuollaisia geelikippoja saa sinne asennettua. Tässä on nyt vielä tuotekehittely menossa. Geelin pitäisi toimia, mutta katsotaan nyt mitä mieltä nämä "gangsterilokit" siitä on, Rönnlöf naurahtaa.

Suosittelemme