Hyppää sisältöön

Gommi ja Pommi ovat kokeneet muodonmuutoksen

Pikkutarkan jäniksen ja huolettoman kissan hahmot kiehtovat jo toista suomalaista sukupolvea. M.A. Nummisen ja Pedro Hietasen esittämät Gommi ja Pommi keikkailevat ensimmäisille faneilleen nykyään rockklubeilla.

Hietanen ja Numminen
Kuva: YLE / Hanne Kinnunen

Eläinhahmot Gommi ja Pommi pitävät esiintymisestä, sillä keikan jälkeen saa ruokaa. Gommi-jänis syö yleensä saamansa kukkapuskan, ja toisinaan joku tuo Gommille porkkanoitakin.

- Kun meillä on lapsille näitä esiintymisiä, niin minulle tarjotaan hiiriä backstagella, kertoo Pommi-kissa.

TV:stä tutuille hahmoille kuuluu siis hyvää. Gommi ja Pommi esiintyivät perjantaina Kajaanin Runoviikolla lapsille ja aikuisille, mutta toisinaan keikkaympäristö on aivan erilainen.

- Mikäli ehdin seurustella sivumennen näitten eläinten kanssa, niin näille eläimille on tapahtunut muodonmuutos, joka koskee estradiesiintymisiä. Eläimillä on enemmän esiintymisiä rockklubeissa kuin konsanaan lastenkonserteissa, kertoo M.A. Numminen.

Lapsina jänikseen ja kissaan hullaantuneet lapset ovat kasvaneet siis ravintolaikään. Numminen arvelee, että Gommi ja Pommi -ohjelmia seuranneet haluavat palata lapsuuteensa uudestaan rockklubissa.

- Sen Gommi ja Pommi täyttävät kirjaimellisesti. Jos huudetaan: ”Numminen, laula Helga-neiti kylvyssä!” niin jänis ei ymmärrä, virnistää M.A. Numminen.

Nykylapsetkin tuntevat Gommin ja Pommin

Gommin ja Pommin ovat löytäneet myös tämän päivän lapset, luultavasti vanhempiensa levyhyllyiltä. Tänä vuonna julkaistaan myös kaksois-DVD Gommin ja Pommin joulukalenterista vuodelta 1995.

- Luulen, että sillä tavalla osa nykylapsista löytää Gommin ja Pommin. Meidän lastenkonserttimme eivät riipu siitä, tuntevatko lapset meidät tai nämä eläinhahmot. Sen verran pitää ammattitaitoa olla, että riippumatta siitä olemmeko yleisölle outoja vai emme, niin yleisö on saatava mukaan, sanoo M.A. Numminen.

Elokuvamusiikkia ja kirjallisuutta

M.A. Numminen ja Pedro Hietanen ovat monipuolisia ja laaja-alaisia taiteilijoita. Kesällä työt ovat sekä säännöllisiä että epäsäännöllisiä, Pedro Hietasen kesään kuuluu hieman lomaakin.

- Maurin ja minun duo on perusjuttu, mutta tulee tehtyä kaikenlaista muutakin. Jos M.A. kirjoittaa kirjoja, niin teen elokuvamusiikkia tai tuotan levyjä. Silloin tällöin teen keikkoja muidenkin kanssa. Ritva Oksanen on ollut viime vuosina toinen kumppani, sanoo Hietanen.

M.A. Nummisen tuotannossa vallitsee tällä hetkellä kirjallisuus.

- Tein juuri alkuvuodesta yhden 15 minuuttia pitkän saksankielisen avantgardeteoksen sopraanolle ja klassiselle kvintetille. Nyt kirjoitan ruotsinkielisen kirjan sodan merkityksestä ihmisen kielelle, kertoo M.A. Numminen.

Suosittelemme sinulle