Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 12 vuotta vanha

Jethro Tull vetää väkeä Keitelejazziin

Perinteinen Keitelejazz alkaa tänään Äänekoskella. Kaupungissa on jatsattu jo neljännesvuosisadan ajan, sillä tämänkertainen tapahtuma on järjestyksessään 25. Neljä päivää kestävä tapahtuma avataan kotimaisella musiikilla. Yleisömagneetiksi näyttäisi nousevan perjantai-iltana esiintyvä brittiyhtye Jethro Tull.

Keitelejazzia on juhlittu Äänekoskella jo neljännesvuosisadan ajan.
Kuva: YLE Keski-Suomi / Matti Myller
Avaa Yle-sovelluksessa

Keitelejazziin odotetaan noin 10 000 kävijää. Ennakkoon eniten kiinnostusta on herättänyt perjantaina esiintyvä, 60-luvun lopulla perustettu brittiläinen rock-yhtye Jethro Tull. Yli puolet ennakkoon ostetuista lipuista on myyty Ian Andersonin luotsaaman Jethro Tullin esitykseen.

Keitelejazzin eri tapahtumiin on myyty kaikkiaan noin 2 500 ennakkolippua. Menekki on ylittänyt odotukset, kertoo Keitelejazzin toiminnanjohtaja Kalevi Plattonen.

- Näyttäisi siltä, että mennään varmaan jopa yli sen, mitä meillä on koskaan ennen ennakkoon myyty lippuja. Ehkä päästään ainakin lähelle niitä parhaita vuosia, kun Procol Harum oli ensimmäistä kertaa. Silloin myytiin myöskin tosi hyvin, mutta nyt ollaan hyvin lähellä ellei mennä ylikin siitä, Plattonen laskeskelee.

Keitelejazzin avajaisiltana tapahtumateltassa esiintyvät Pelle Miljoona, Maija Vilkkumaa ja Kotiteollisuus.

Suosittelemme