Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 11 vuotta vanha

Ruoka-apu pääsi perille Somaliaan

Ensimmäinen ruokaa kuljettanut lentokone on laskeutunut Somaliaan. Koneessa oli 10 tonnia ruokatarvikkeita, jotka on tarkoitus käyttää aliravittujen lasten pelastamiseksi.

Somalian ruoka-apulastia puretaan lentokoneesta.
Kuva: Abukar Albadri / EPA
Avaa Yle-sovelluksessa

Nyt perille päässyt ruokakuljetus on ensimmäinen sen jälkeen, kun YK julisti Somaliaan nälänhädän viime viikolla. Maailman ruokaohjelma, World Food Programin tarkoituksena on tehdä useita vastaavia ruokakuljetuksia tulevien viikkojen aikana.

Nyt jaettava ravinto koostuu pääasiassa maapähkinävoi-pohjaisesta ravintopastasta, joka riittää ravinnoksi 3 500 lapselle kuukauden ajaksi.

World Food Programin mukaan noin 18 000 lasta kärsii Somaliassa aliravitsemuksesta ja määrän on arvioitu nousevat 25 000.

Järjestön mukaan sen ei ole mahdollista auttaa kaikkia 2,2 miljoonaa avuntarvitsijaa eteläisessä Somaliassa maan turvallisuustilanteen vuoksi. Järjestö arvioi, että itäisessä Afrikassa kaikkiaan 11,3 miljoonaa ihmistä on ruoka-avun tarpeessa.

Somaliassa toimiva ääri-islamistinen terrorijärjestö al-Shabab kielsi viime viikolla avustusjärjestöjä toimimasta sen hallinnoimilla alueilla.

Suosittelemme