Rääkkyläläinen Markku Halonen viljelee työkseen kuivakukkia. Lukuisat perhoslajit ovat ottaneet Markun pellot omakseen. Sallinen puolestaan viihtyy näillä pelloilla perhosjahdissa.
- Täällä pelloilla on paljon runsasmetisiä kukkia, joista perhoset saavat ravintonsa. Enimmäkseen täällä näkyy tuttuja päiväperhosia, mutta toisinaan pelloille eksyy harvinaisempiakin lajeja, kertoo Sallinen.
Sallinen on itse kiinnostunut erityisesti harvinaisemmista pikkuperhosista.
- Kyllähän minulle mielenkiintoisimpia ovat ne harvinaisemmat pikkuperhoset. Niitä voi olla todella hankala löytää. Joskus täytyy löytää tietty kasvi, jossa tietää tietyn lajin elävän ja lähteä etsimään sieltä toukkaa, sanoo Sallinen.
Toiveena löytää uusi laji
Rääkkylästä Sallinen on tavannut hieman yli tuhat lajia. Kaikkia Suomen 2500:sta perhoslajista ei Rääkkylässä voi edes tavata.
- Ei ole toivoakaan löytää kaikkia lajeja täältä. Suomessa on harvinaisia vaeltajia ja lajeja, joita esiintyy ainoastaan Lapissa ja toisia lajeja, joita löytyy vain etelärannikolla, sanoo Sallinen.
Kotona Salliselta löytyy noin 1200 perhoslajin kokoelma. Hän haaveilee, että löytäisi Suomesta uuden perhoslajin.
- Kyllähän jokaisen harrastajan haave on, että löytäisi uuden maahan saapuneen lajin. Tänäkin vuonna Suomessa joku oli löytänyt, mutta Rääkkylästä en ole valitettavasti vielä löytänyt, pohdiskelee Sallinen.