Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 11 vuotta vanha

Katainen: Suomen varauduttava ehdotuksiin euromaiden yhteisistä lainaehdoista

Pääministeri Jyrki Katainen (kok.) pelkää, että keskustelu euromaiden yhteisvastuullisuudesta talouskriisin hoidossa lisääntyy syksyllä. Ennen kuin tieto EU:n komission puheenjohtajan Barroson kirjeestä EU-maiden johtajille tuli julkisuuteen, Katainen sanoi YLE Uutisten haastattelussa, että Suomen pitää varautua myös epämieluisiin ehdotuksiin esimerkiksi euroalueen yhteisistä valtionlainoista.

Pääministeri Jyrki Katainen (kok.) sanoi ennen Barroson kirjeen julkistamista YLE Uutisten haastattelussa, että mm. eurobondit saattavat nousta keskusteluun.
Avaa Yle-sovelluksessa

Katainen arvelee, että kestoaiheena asemansa säilyttänyt keskustelu eurobondista saattaa jälleen syksyllä nousta esiin. Eurobondissa on kyse siitä, että eri euromaat saisivat yhteisellä korolla lainarahaa.

- Tämä on asia, jota Suomi on vastustanut pitkään. Meidän mielestämme valtion velan koron täytyy heijastaa kyseisen maan talouden kuntoa, koska se on myös kannuste pitää talous hyvässä kunnossa. Mutta tämä on vain uumoilua, en yhtään osaa sanoa, tuleeko tämä eurobondi esille syksyllä vai ei, Katainen toteaa.

Suosittelemme sinulle