Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 11 vuotta vanha

Halla-aho: Olen joutunut noitavainon kohteeksi

Perussuomalaisten kansanedustaja ja hallintovaliokunnan puheenjohtaja Jussi Halla-aho tuntee joutuneensa noitavainon kohteeksi Norjassa tapahtuneiden iskujen jälkeen. Hän sanoo uutistoimisto AFP:n haastattelussa, että Suomessa vainotaan myös sananvapautta.

Perussuomalaisten Jussi Halla-aho eduskunnassa.
Kansanedustaja Jussi Halla-aho. Kuva: YLE
Avaa Yle-sovelluksessa

Halla-ahon mukaan Oslon joukkosurman jälkeen tilanne on lähtenyt täysin käsistä.

- Meillä on poliitikkojen joukossa ja eri kansalaisryhmissä ihmisiä, jotka ovat hyökänneet sananvapautta vastaan vuosia ja he saavat nykyisestä tilanteesta uutta pontta, selvitti Jussi Halla-aho AFP:lle.

Oslon joukkosurman tunnustanut norjalainen Anders Behring Breivik kertoo 1 500-sivuisessa manifestissaan olevansa Halla-ahon kanssa samoilla linjoilla vasemmiston ja islamistien yhteistyöstä länsimaissa.

Halla-ahon mukaan Breivik ei siteerannut häntä vaan bloggaajaa nimeltä Fjordman.

Vähemmistövaltuutettu Rainer Hiltusen mukaan ääriaineksia sisältävät internetpalstat luovat vääristyneen mielikuvan, että rotuviha on yhteiskunnan normi.

- Olemme miettineet tämänkaltaisten internetsivujen merkitystä ja sitä, minkälainen vastuu niiden ylläpitäjillä on, sanoo Hiltunen AFP:lle.

Halla-aho taas ei näe, että ääriaineksia sisältävät sivut pitäisi internetissä kieltää. Hän puhuu esimerkiksi kotisivuillaan kriittisesti maahanmuutosta ja monikulttuurisuudesta.

- Epäilemättä World Trade Centerin iskuista vastanneet terroristi ottivat vaikutteita Koraanista ja islamistisista keskustelupalstoista, mutta kukaan ei silti ole kieltämässä Koraania tai islamistisia internetin foorumeita, sanoo Halla-aho.

Suosittelemme