Hyppää sisältöön

Nuoret naiset himoitsevat hyvää pullaa

Kotitalousopettajiksi opiskelevien nuorten naisten yhteisö etsii seudun kahviloista käsintehtyjä pullia. Sellaisia löytyy lähinnä pienistä kuppiloista. Pullaan liittyy seuran mukaan paljon muitakin arvoja kuin vain maukkaus.

Kuva: YLE / Olli Ihamäki

- Käsintehty pulla tuntuu nousseen eräänlaiseksi trendiksi uusissa pienissä kahviloissa. Sen sijaan emme lakkaa ihmettelemästä, että vanhoissa tunnetuissa kahviloissa tarjotaan pakastepullaa, sanoo Mirjami Rantanen.

Rantanen on Kulttuuriseura Sitkon puheenjohtaja. Seura perustettiin hyvästä pullasta kiinnostuneiden kotitalousopettajaopiskelijoiden epäviralliseksi yhteenliittymäksi.

Tarkoituksena on etsiä hyvää kanelipullaa, kirjata ja valokuvata kokemuksia sekä jakaa tietoa varteenotettavista kahviloista.

- Max´s Cafen kanelikierrepulla on noussut testiryhmämme suosikiksi. Se on hyvin noussutta, kosteaa ja kanelin sekä sokerin suhde on optimaalinen. Kierrepulla on lisäksi aina persoonallisen näköinen ja siinä on selvä käsityön leima, kiittelee Rantanen.

Munkkiniemen puistotien varrella sijaitsevan kahvilan omistaja Tiina Matikainen ottaa kaiken kiireen keskellä seuran kiitokset tyytyväisenä vastaan.

Hän kertoo käsityön näkyvän tuotteissa siksikin, että tekijät vaihtuvat aina työvuorojen mukaan.

- Koskaan ei voi tietää kuka pullat ja piirakat leipoo. Uskonkin, että monet asiakkaat tulevat meille juuri itse tehtyjen leivonnaisten vuoksi, selvittää Matikainen.

Mirjami Rantasen mukaan pullaan liittyy paljon suomalaiskansallisia herkkiä arvoja.

- Kun syömme pullaa, saatamme muistaa monia aiemmin elettyjä tunnelmallisiakin hetkiä - parhaimmillaan kodin lämpöisen turvallisuuden tunnun ja sen kuuluisan pullantuoksuisen äidin. Pulla ei ole yhdentekevä leivonnainen. Parhaimmillaan käsitehdyllä maukkaalla pullalla ryyditetty kahvihetki rauhoittaa hermostuneenkin mielen, herkistelee Rantanen.

Suosittelemme sinulle