Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 11 vuotta vanha

Tuomo Ruutu kesäjäillä: Tuntuu ihan kauhealta

Tuomo Ruutu oli maanantaina yhdessä muutaman muun NHL-pelaajan kanssa valmistautumassa tulevaan kauteen. Ruudun mukaan ensimmäiset kerrat jäällä pitkä kesätauon jälkeen ovat aina vaikeita.

Kuva: YLE
Avaa Yle-sovelluksessa

Ruutu on jo useamman vuoden ajan hionut kuntoaan kauden alla Myyrmäen jäähallissa muiden NHL-pelaajien ohella. Tälläkään kertaa paluu jäälle ei ollut aikaisempia vuosia helpompaa.

- Tuntuu ihan kauhealta. Aina aluksi itseluottamus on maissa, kun kiekko ei pysy lavassa ja tuntuu siltä, että jäällä vaan kaatuilee. Vähitellen se alkaa sitten olla mukavaa, Ruutu naureskeli.

- Tärkeätä päästä kesän jälkeen jäälle. Luistelemalla tullaan luistelukuntoon ja pelaamalla tullaan pelikuntoon.

Ruutu aloittaa viidennen kautensa Carolina Hurricanesin paidassa ja Carolina ei ole 2005-2006 kauden Stanley Cupin jälkeen päässyt kuin kerran pudotuspeleihin asti. Viime kaudella tuo haave jäi vain kahden pisteen päähän.

- Kyllä me joukkueena halutaan mennä sinne playoffeihin. Tietenkin yksilönä haluaisi olla iso osa sitä. Siellähän voi tapahtua ihan mitä tahansa, Ruutu muistutti.

Suomalaislaituri ei ole vielä lyönyt lukkoon lähtöpäiväänsä rapakon taakse, mutta syyskuun alkupuolella olisi tarkoitus suunnata kohti Pohjois-Carolinaa.

Suosittelemme sinulle