Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 12 vuotta vanha

Mozart soi ja nyrkit puhuvat Taiteiden yössä

Taiteiden yö värittää Turun keskustan katuelämää ja Aurajokivartta torstaina. Koettavaa riittää äärestä laitaan: Kauppatorilla käydään kulttuurikaupunkien välinen nyrkkeilyottelu, kun taas VPK-talolla kuullaan raskaan sarjan klassista kolmella fortepianolla.

Kuninkaantien muusikot.
Kuva: YLE / Sami Tammi
Avaa Yle-sovelluksessa

Taiteiden yön perinteistä tarjontaa ovat lukuisat kirjailijavieraat kaupungin eri kirjakaupoissa. Pari täkyä: Turun Sarjakuvakaupassa voi tavata Fingerporin piirtäjän Pertti Jarlan, kun taas Pienessä Kirjapuodissa Leena Parkkinen ja Roope Lipasti haastattelevat toisiaan.

Kulttuuripääkaupungin tapahtumista pienimuotoinen esimerkki on Vapaaehtoisten vaihtotori Vähätorilla. Kulttuurivuoden vapaaehtoisten pyörittämällä torilla vaihdetaan alkuillasta lähtien vanhaa hyväkuntoista tavaraa.

Logomossa nähdään illalla Les Etoiles - Les Colporteurs -sirkusesitys. Ranskalaisryhmän nuorallatanssia korkeissa koroissa pääsivät ensimmäiset taivastelemaan jo keskiviikkona.

Turku vs. Tallinna

Mutta miksi keskelle Kauppatoria nousee nyrkkeilykehä? Turun nyrkkeilyseurat ja Viron nyrkkeilyliiton Tallinnan-jaosto ovat sopineet Euroopan kulttuuripääkaupunkien Turun ja Tallinnan välisen nyrkkeilyn kaupunkiottelun järjestämisestä Turussa. Ensimmäiset iskut vaihdetaan iltayhdeksältä.

Vastapainona Turun VPK-talon juhlasalissa kuullaan harvinainen konsertti. Kuninkaantien muusikot ja Suomen tunnetuimmat fortepianistit Tuija Hakkila, Anna Kuvaja ja Eveliina Kytömäki esittävät yhteensä kolme klassista pianokonserttoa kolmelta eri säveltäjältä.

Taiteiden yönä järjestettävä konsertti on samalla ensimmäinen kerta Suomessa, kun kolme historiallista fortepianoa solisteineen ja periodi-instrumenttiorkesteri ovat lavalla samaan aikaan.

Tänä vuonna Turun Taiteiden yön ohjelma keskittyy Fortuna-kortteliin, Vähätorille, Puutorille sekä Kirjastopihalle. Useimpiin tapahtumiin on vapaa pääsy.

Suosittelemme