Autoliitto kritisoi kannanotossaan liikennepolttoaine- ja ajoneuvoverojen korotuksia, jotka liiton mukaan iskevät kovasti autoilijoiden kukkarolle. Uusista autoista maksettavan autoveron nosto puolestaan vauhdittaa Suomen autokannan ikääntymistä, liitossa epäillään.
Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry esittää, että hallitus sisällyttäisi budjettiesitykseensä järjestelmän, joka palauttaisi polttoaineveron kuljetusyrityksille. Muussa tapauksessa polttoaineen veronkorotukset tietävät kalliimpia tuotteita kuluttajille sekä vaikeuksia teollisuudelle.
Öljyalan Keskusliitto huomauttaa, että liikkumiskustannusten kasvattaminen on harvaan asutussa ja pitkien etäisyyksien Suomessa erityisen valitettavaa.
Yhteisöveron huojennusta pidetään riittämättömänä
Elinkeinoelämän keskusliitto EK pitää yhteisöveron yhden prosenttiyksikön suuruista huojennusta oikeana mutta riittämättömänä toimenpiteenä. Peruspäivärahan ja työmarkkinatuen korottamista EK kommentoi varoittamalla, ettei perusturvaa saa korottaa tasolle, joka kilpailee työnteon kanssa.
Yliopistojen toimintamenojen leikkaus ei saa EK:lta ymmärrystä. Liitto katsoo leikkauksen vaarantavan hyvin alkaneen yliopistojen kehittämisen ja vaikeuttavan uuden yliopistolain mahdollisuuksien hyödyntämistä.
Suomen Yrittäjät kiinnittää huomionsa siihen, että budjetissa nostetaan kaikkien yritysten pääomaverokantaa mutta vastapainoksi yhteisöverokantaa kevennetään vain osakeyhtiöiltä. Järjestö katsoo, että tämä heikentää henkilöyhtiöiden ja toiminimien asemaa ja toivoo päätöksen muuttamista lainsäädäntövaiheessa.
Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry:n hampaissa on alkoholin valmisteveron korotus. Järjestö uskoo, että valtio ei tule saamaan veronkorotuksen tuomaa hyötyä, sillä monet siirtävät alkoholiostoksensa Viroon.
Luonnonsuojeluliitto pahoittelee, että hallituksen lupaamat luonnonsuojelua edistävät toimet eivät näy talousarviossa. Sen sijaan panostukset uusiutuviin energiamuotoihin sekä turpeen ja polttoaineen verotuksen korottamiset saavat liitolta kiitosta.