Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 12 vuotta vanha

Midnight in Paris on ihastuttavan kepeä elokuva

Ohjaus: Woody Allen Alkuperämaa: Espanja/Yhdysvallat 2011 Pääosissa: Owen Wilson, Rachel McAdam , Marion Cotillard, Kathy Bates, Adrien Brody S

Avaa Yle-sovelluksessa

Woody Allenin uudessa elokuvassa Midnight in Paris, tuohon rakkauden ja romantiikan pääkaupunkiin saapuu kihlapari Gil ja Inez. Pian käy ilmi, että pariskunta haluaa matkaltaan hyvin erilaisia asioita. Inezin (Rachel McAdams) suunnitelmissa on shoppailua ja bilettämistä. Kirjailijan urasta haaveilevassa Gilissä (Owen Wilson) Pariisi puolestaan herättää aivan toisenlaisia tuntoja. Hän alkaa epäillä rakkauttaan Ineziin ja syöksyy Pariisin yöhön etsimään itseään ja sitä suurta, pään sekaisin saavaa rakkautta, jonka löytymisestä on täysin vakuuttunut.

Woody Allenin edessä ei voi kuin kumartaa nöyrästi. Hän täyttää tänä vuonna jo 76 vuotta, mutta tuntuu ohjaajana elävän todellista kukoistuskautta. Siitä todisteena tämä hänen jo liki viisikymmentä vuotta kestäneen uransa 41. pitkä elokuva. Kuten suuri osa Allenin viimeaikaisista elokuvista on tämä uutuuskin tyyliltään romanttinen komedia.

Allenin Pariisi on tässä elokuvassa kuin suoraan turistipostikorteista napattu. Öiset kuvat kaupungin kaduilta, kujilta, ravintoloista ja buduaareista luovat tapahtumille vastustamattoman romanttisen taustan. Itse tarina liikkuu viehkosti nykyhetken ja elokuvan päähenkilöksi nousevan kirjailijanalun, Gilin päässä elävän 1920-luvun Pariisin boheemin taiteilijamaailman välillä. Tuona aikana Pariisissa viihtyivät mm. Hemingway, Picasso, Cole Porter, Luis Bunuel ja monet muut tässä elokuvassa vilahtavat taiteen suurnimet. Midnight in Paris on ihastuttavan kepeä elokuva jossa rakkaus, taide, elämä ja Pariisi punoutuvat kertakaikkisen vastustamattomaksi kokonaisuudeksi.

Woody Allen kuvaa parhaillaan jo uutta elokuvaa, jonka tapahtumapaikkana on tällä kertaa ikuinen kaupunki Rooma.

Suosittelemme