Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 11 vuotta vanha

Uusi tsasouna kunnioittaa perinteitä

Kajaaniin rakentuu perinteitä kunnioittava, uusi pyhäkkö. Ortodoksisen seurakunnan kymmenvuotinen tavoite on täyttymässä, kun käsinveistetty hirsikirkko pystytetään hautausmaan kupeeseen. Täysin valmiina tsasouna on talvella ja metropoliitta Panteleimon vihkii sen käyttöön ensi kesänä. Pyhäkkö on suunniteltu ja rakennettu perinteitä kunnioittaen.

Kajaanin uusi tsasouna
Kuva: YLE / Heikki Rönty
Avaa Yle-sovelluksessa

Perinteet ja käsityöläisyys olivat tärkeitä perusteita rakentajaa valittaessa, kertoo tsasounan isännöitsijä Reijo Marjomaa.

- Se oli ensiarvoisen tärkeää. Me valitsimme tekijäksi Alppisalvoksen, koska yritys tekee työn käsityönä. He tekevät perinteisillä tekniikoilla ja työn laatu on ensiluokkainen. Vesikattovalmiiksi rakennus saadaan syyskuun alussa ja sipuli, jota rakennetaan Pohjois-Karjalassa, saadaan tänne vuodenvaihteen jälkeen.

Kauniin rakennuksen sisustuksesta tulee yksinkertainen.

- Siitä tulee hyvin vaatimaton. Oulun ikonimaalarit on luvanneet lahjoittaa sinne kolme ikonia, sellaisen triptyykin. Lisäksi kirkkoon tulee kynttelikköjä, lampukoita ja kattokruunu, jotka hankitaan todennäköisesti Kreikasta, Marjomaa sanoo.

Suosittelemme sinulle