Hyppää sisältöön

UPM:ltä raju leikkausohjelma, Myllykoski suljetaan

UPM suunnittelee rajuja leikkauksia paperituotantoon. Yhtiön tehtailta Euroopassa kaavaillaan vähennettäväksi 1 295 työntekijää, joista noin puolet Suomessa. Leikkaukset kohdistuvat myös Saksaan ja Ranskaan. Alkavissa yt-neuvotteluissa kaavaillaan muun muassa Kouvolan Myllykosken tehtaan pysyvää sulkemista vuoden loppuun mennessä. Sijoittajat kiittävät hanketta: pörssikurssi on liki yhdeksän prosentin nousussa.

UPM suunnittelee Kouvolan Myllykosken paperitehtaan sulkemista vuoden loppuun mennessä. Kuva: YLE

UPM perustelee rankkaa leikkausohjelmaansa sillä, että paperiliiketoiminnan kannattavuus jää selvästi siitä kestävästä tasosta, jota liiketoiminnalta edellytetään pitkän ajan kuluessa.

UPM Myllykosken tehtaan lisäksi suunnitelmissa on sulkea Saksassa oleva Albbruckin tehdas pysyvästi ja siirtää tehtaan arkituslinjat Plattlingin tehtaalle.

Myllykosken tehdas työllistää noin 375 ihmistä. Tehdas on perustettu jo vuonna 1892.

Lisäksi Saksassa suljetaan Ettringenin tehtaan kolmas paperikone ja myydään Ranskassa oleva Starcelin tehdas tai siirretään se jotenkin muuten pois.

Suunnitelmissa on myös tehostaa Pietarsaaren paperi- ja sellutehtaan toimintoja ja sulkea joksikin aikaa Saksassa oleva Nordland Papierin hienopaperia valmistaja kone.

Lisäksi UPM suunnittelee paperin myynnin, toimitusketjun ja muiden toimintojen uudelleenjärjestelyjä.

Enimmillään suunnitellut vähennykset koskevat Suomessa noin 650:tä työntekijää, joista valtaosa, 375, on töissä Myllykoskella. Lisäksi neuvotellaan 125 työntekijän vähentämisestä vaneriliiketoiminnoista ja noin 60 työntekijän vähentämisestä Pietarsaaren tehtaalta.

Näiden toimien lisäksi päällekkäisten toimintojen karsiminen voi johtaa enimmillään noin sadan työpaikan vähentämiseen.

Tehostamistoimista yhtiö laskee saavansa vuositasolla noin 200 miljoonan euron hyödyn.

Suosittelemme sinulle