Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 11 vuotta vanha

Ykkös -ja Kakkosliigaa vakiokupongilla

Englannin Valioliiga ja Mestaruussarja ovat maaottelutauolla, joten vakiokuponki täyttyy kimuranteista Ykkös -ja Kakkosliigan kohteista. Molemmat sarjat ovat erittäin tasaisia. Kupongilla onkin muutamia liikaa pelattuja kotivoittoja, jotka kannattaa varmistaa tai ohittaa isojen rahojen toivossa.

Kuva: EPA
Avaa Yle-sovelluksessa

Vaihtomerkit otetaan mukaan Notts Countyn voiton viereen, kun taas Gillinghamin kotivoitto ohitetaan kokonaan. Wimbledonin kotikulmilla eletään kovaa futisbuumia, jonka uskon siivittävän joukkueen kotivoittoon.

Risti jätetään väliin

Sekä Notts Countya että Bournemouthia on kaavailtu sarjan ylempään keskikastiin. Vierailija Bournemouth oli viime kaudella jopa nousukarsinnoissa asti, ja joukkue on pysynyt sen jälkeen melko hyvin kasassa.

Alkukausi on ollut kuitenkin vaikea, sillä Cherries on voittanut ainoastaan yhden matsin viidestä mahdollisesta. Nuoren joukkueen potentiaalista kertoo kuitenkin kauden sen ainoa voitto, jonka se otti kovasta Sheffield Wednesdaysta.

Notts County hääräsi kesän siirtomarkkinoilla aktiivisesti. Haaviin tarttui hyviä pelimiehiä, mutta ainuttakaan superhankintaa se ei kyennyt tekemään. County tulee olemaan sarjataulukossa kymmenen joukossa tai jopa nousukarsinnoissa, mutta joukkueen hitsautumiseen yhtenäiseksi on vielä matkaa.

Pelikansa on reagoinut liian voimakkaasti Bournemouthin nihkeään alkukauteen. Notts Countyn kotivoittoa on pelattu lähes 70 prosenttia, mikä on aivan liikaa kotiedusta huolimatta. Ykkösliiga on tasainen sarja, ja nyt vastakkain olevat joukkueet taistelevat lähtökohtaisesti samoista sijoituksista, joten merkki ykköstä on pelattu reilut 20 pinnaa liikaa.

Notts County on paremmasta vireestään ja kotiedustaan johtuen kuitenkin suosikki. Vierailija Cherries on kuitenkin yllätysvalmis porukka, ja hyvänä päivänä laituri Marc Pugh ja hyökkääjä Danny Ings voivat pyöritellä minkä tahansa vastustajan puolustusta.

Molemmat ryhmät ovat siinä määrin joko/tai -nippuja, että tasuri jätetään kohteesta kuusi pois, ja kerrointa haetaan kotivoiton rinnalle otettavalla kakkosella.

Gillinghamia fanitettu liikaa

Kierroksen herkullisin ohipeli-idea tulee kohteesta 12, jossa vastakkain ovat Kakkosliigan nousukarsintoja tavoittelevat Gillingham ja Shrewsbury. Kotijoukkue Gillingham on saanut yli 60 prosentin pelikannatuksen, ja mikään joukkueiden voimasuhteissa tai nykykunnossa ei oikeuta Gilsiä noin suureen suosikin asemaan.

Molemmat joukkueet ovat aloittaneet kauden odotetun hyvin, mutta näistä kahdesta Gillinghamin ohjelma on ollut melko helppo. Shrewsbury sen sijaan voitti viime kierroksella komeasti sarjan kärkipäähän povatun Swindonin, ja sitä ennen se tiputti Valioliigaseura Swansean liigacupissa.

Perustasoltaan joukkueet ovat tasaisia. Kun vielä muistetaan, että Gillinghamilta on alkukauden sivussa viime vuonna yli 40 maalia tehnyt Adam Birchall, Gilsin hyökkäyspää on kysymysmerkki.

Gillingham saa hienoisen suosikin aseman tähän peliin ainoastaan kotietunsa avulla. Siksi suosittelen selkeästi ylipelatun ykkösen ohittamista ja kohteen 12 pelaamista vierasvoittoisesti risti-kakkosella.

Tuhkasta noussut Wimbledon vahvoilla

FC Wimbledonin aikanaan lopetettua toimintansa fanit perustivat AFC Wimbledonin, joka nousi alasarjoista Kakkosliigan ammattilaisjoukkueeksi yhdeksässä vuodessa. Konferenssista nousseet joukkueet ovat yleensä menestyneet hyvin ensimmäisellä kaudellaan Kakkosliigassa, enkä usko poikkeuksiin myöskään Wimbledonin kohdalla.

Wimbledonilla on hyvä joukkue Kakkosliigaan, ja sen voi huoletta laskea keskikastin joukkueeksi. Myös Port Vale tulee taistelemaan keskikastin sijoituksista. Nyt vierasjoukkueella on kuitenkin loukkaantumishuolia. Sairastuvalla oli miehiä jo ennestään. Lisäksi viikolla cup-ottelussa Tranmereä vastaan loukkaantui avauskokoonpanon keskikenttämies Lewis Haldane

Wimbledonin kotikulmilla Lontoossa on kova buumi päällä, ja Dons tulee nauttimaan kauden aikana huomattavaa kotietua. Ottelu Port Valea vastaan on vasta tämän kauden kolmas kotiareenalla. Ensimmäinen kotivoitto on vielä ottamatta, ja uskonkin, että edelliskierroksen 4-0 -vierastappiosta sisuuntuneena Wimbledon on lähellä voittoa tässä kamppailussa.

Ilman Port Valen loukkaantumisiakin AFC Wimbledon olisi hienoinen suosikki, joten hieman yli 40 prosentin pelikannatuksella kotivoitto kohteessa 13 on mainio varmaidea.

Suosittelemme