Tarvikkeet:
1 iso kerä salaattia tai 2-3 ruukkusalaattia
0,5 l sieniä, kuten kanttarellia, tattia, mustaa torvisientä tai suppilovahveroa
½ rkl leikattua tuoretta rosmariinia
1 tomaatti
n 1,5 dl oliiviöljyä
4 rkl vaaleaa balsamiviinietikkaa
suolaa
mustapippuria
leipäjuustoa oman maun mukaan (lehmän tai vuohen maitoon tehtyä)
Tee näin:
Pese ja revi salaatti.
Käy sienet läpi ja aseta paistinpannulle tilkka oliiviöljyä. Paista sieniä hetki pannulla, lisää suolaa ja pippuria. Viimeistele rosmariinilla ja ota pannu sivuun.
Valmista kastike:
Laita tehosekoittimen kulhoon yksi tomaatti sekä valkoinen balsamiviinietikka, suolaa ja pippuria. Sekoita ja lisää oliiviöljy ohuena nauhana kunnes kastike paksuuntuu. Siivilöi kastike.
Leikkaa leipäjuusto kuutioksi.
Aseta tarjolle:
Sekoita salaatti ja kastike, koristele sienillä sekä leipäjuustolla.