Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 12 vuotta vanha

Syksyinen salaatti

Sasun ohjeella valmistuu syksyistä salaattia. Salaattiin voi käyttää sieniä oman maun ja saatavuuden mukaan. Sienet on puhdistettava huolellisesti ennen salaatin kokoamista. Ja ennen sienten paistamista kannattaa kuumentaa pannu kunnolla. Ohje on neljälle henkilölle.

Syksyinen salaatti sienistä
Kuva: YLE / Procam
Avaa Yle-sovelluksessa

Tarvikkeet:

1 iso kerä salaattia tai 2-3 ruukkusalaattia

0,5 l sieniä, kuten kanttarellia, tattia, mustaa torvisientä tai suppilovahveroa

½ rkl leikattua tuoretta rosmariinia

1 tomaatti

n 1,5 dl oliiviöljyä

4 rkl vaaleaa balsamiviinietikkaa

suolaa

mustapippuria

leipäjuustoa oman maun mukaan (lehmän tai vuohen maitoon tehtyä)

Tee näin:

Pese ja revi salaatti.

Käy sienet läpi ja aseta paistinpannulle tilkka oliiviöljyä. Paista sieniä hetki pannulla, lisää suolaa ja pippuria. Viimeistele rosmariinilla ja ota pannu sivuun.

Valmista kastike:

Laita tehosekoittimen kulhoon yksi tomaatti sekä valkoinen balsamiviinietikka, suolaa ja pippuria. Sekoita ja lisää oliiviöljy ohuena nauhana kunnes kastike paksuuntuu. Siivilöi kastike.

Leikkaa leipäjuusto kuutioksi.

Aseta tarjolle:

Sekoita salaatti ja kastike, koristele sienillä sekä leipäjuustolla.

Suosittelemme